Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια «φοροκαταιγίδα» 3,6 δισ. ευρώ
Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια «φοροκαταιγίδα» 3,6 δισ. ευρώ thumbnail

Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια "φοροκαταιγίδα" 3,6 δισ. ευρώ

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και περιλαμβάνει την πρώτη «δέσμη» με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χθες στη Βουλή.


Για να κλείσει το δημοσιονομικό «κενό» του 2015 η κυβέρνηση φορτώνει με πρόσθετα φορολογικά βάρη 851 εκατ. ευρώ τους μισθωτούς μέσω της αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τις επιχειρήσεις με την αναπροσαρμογή στο 100% της προκαταβολής του φόρου από 80%.


Σύμφωνα με το άρθρο 109 του κανονισμού της Βουλής, «νομοσχέδια που κατατίθενται από την κυβέρνηση ως κατεπείγοντα κατά το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος, παραπέμπονται αμέσως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» και «ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει ανάλογη προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης (σ.σ. της Επιτροπής), σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 4».


Αν η Επιτροπή αποδεχθεί το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση του νομοσχεδίου ενώ αμέσως μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής, εγγράφεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση που διαρκεί κατ΄ ανώτατο όριο δέκα ώρες.


efsyn.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X