Αναγκαία θεωρεί τη νέα συμφωνία το 72% των πολιτών, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ποσοστό 68,1% συμφωνία με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της KAΠΑ Research για για το tovima.gr.


Στο ερώτημα, αν "η συμφωνία ήταν αναγκαία για τη χώρα ή υπήρχε εναλλακτική λύση", το 72% απαντά ότι "η συμφωνία ήταν αναγκαία", το 25,3% ότι "υπήρχε εναλλακτική λύση" ενώ το 2,7% απαντά "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ".


Στο ερώτημα "πώς κρίνετε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους", οι πολίτες απαντούν "θετικά" σε ποσοστό 24,5%, "μάλλον θετικά" σε ποσοστό 27%, "μάλλον αρνητικά" σε ποσοστό 16,1%, "αρνητικά" σε ποσοστό 31%, "δεν ξέρω/δεν απαντώ" 1,4%.


Στο ερώτημα "ποιος ευθύνεται περισσότερο που η σημερινή συμφωνία εμπεριέχει επώδυνα μέτρα για τους έλληνες πολίτες", το 48,7% απαντά "οι ευρωπαίοι ηγέτες που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας", το 44,7% απαντά "η ελληνική κυβέρνηση που έκανε λάθη και έχασε πολύτιμο χρόνο", το 6,9% απαντά "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ".


Επίσης ποσοστό 70,1% απαντά ότι η συμφωνία πρέπει να υπερψηφιστεί από τη Βουλή, το 25,3% ότι πρέπει να καταψηφιστεί και το 4,6% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Στο ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, το 64,5% απαντά "να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα Βουλή", το 31,2% "να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές", το 4,3% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Στο ερώτημα "αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, εσείς ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός", το 68,1% απαντά "Αλέξης Τσίπρας", το 22,6% "άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής" και 9,3% "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ".


Ως προς τις δημοτικότητες, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει σε ποσοστό 58,8% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 40,7% των ερωτηθέντων εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.


Ο Ε. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει σε ποσοστό 48,5% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 50,1% εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 1,4% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Ο Στ. Θεοδωράκης συγκεντρώνει κατά 39,5% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, το 59,6% εκφράζει γι? αυτόν μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,9% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει σε ποσοστό 35,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, και σε ποσοστό 63,1% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, με το 1,7% των ερωτηθέντων να απαντά πως δεν γνωρίζει, ή δεν απαντά.


Η Φ. Γεννηματά συγκεντρώνει κατά 32,3% θετική και μάλλον θετική γνώμη, κατά 67,2% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Ο Δ. Κουτσούμπας εξασφαλίζει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 28,5%, και την μάλλον αρνητική ή αρνητική γνώμη του 68,9%, με το 2,6% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Ο Ν. Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 10,8%, ενώ μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη εκφράζει γι? αυτόν το 88% των ερωτηθέντων, με το 1,2% να δηλώνει πως "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Ο Γ. Βαρουφάκης εξασφαλίζει σε ποσοστό 28,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, με το 71,6% των ερωτηθέντων να εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη ? και το 0,2% να δηλώνει πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει σε ποσοστό 25,8% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 73,7% την μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".


Τέλος, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, θετική και μάλλον θετική γνώμη εκφράζει το 25,3%, αρνητική και μάλλον αρνητική το 73,1%, με το 1,6% να δηλώνει πως "δεν γνωρίζει / δεν απαντά".


avgi.gr