Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει και να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές, στις οποίες εισήχθη το πρωί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.


Όπως είπε, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον λαό για τη διάσταση του εκβιασμού και να ζητήσουμε συγκροτημένα από λεγόμενους εταίρους μας να σεβαστούν και τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία, καθώς, όπως σημείωσε, κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες.


Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης εάν υλοποιηθεί το ζητούμενο κατεπείγον.


"Επιδιώκεται μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τη Βουλή να υλοποιηθεί μια πολιτική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός -τον οποίο τιμώ αφάνταστα και θέλω να επισημάνω ότι η στάση του σήμερα έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας- ωστόσο η Βουλή αυτή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό, δεν πρέπει να αποδεχθεί το εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση" υπογράμμισε η Ζ . Κωνσταντοπούλου.


avgi.gr