Αρχική / More / Life stories / Δ. Στρατούλης: Η ζωή πριν την πολιτική,οι γυναίκες της ζωής του και το σοβαρό πρόβλημα υγείας!
Δ. Στρατούλης: Η ζωή πριν την πολιτική,οι γυναίκες της ζωής του και το σοβαρό πρόβλημα υγείας! thumbnail

Δ. Στρατούλης: Η ζωή πριν την πολιτική,οι γυναίκες της ζωής του και το σοβαρό πρόβλημα υγείας!


Γεννημένος στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1958, ο Δημήτρης Στρατούλης σπούδασε Νομική και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, όπου διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου του ΟΤΕ, καθώς και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της.Ο Δημήτρης Στρατούλης υπήρξε στέλεχος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ από την ίδρυσή του, τον Φεβρουάριο του 2003, όπως και της οργανωτικής επιτροπής του 4ου ευρωπαϊκού κοινωνικού φόρουμ, που έγινε στην Αθήνα τον Μάϊο του 2006.


Παράλληλα ο κ. Στρατούλης υπήρξε μέλος – ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ – στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την ανεργία και την επαγγελματική κατάρτιση).


Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής Πολιτικής του, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ από το πρώτο συνέδριό του, το 1991.Ο Δημήτρης Στρατούλης έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πριν το 1991.


Άξιο αναφοράς είναι και το συγγραφικό του έργο, καθώς είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» (Ελληνικά Γράμματα, 2005) και του συλλογικού βιβλίου «Ανεργία και Απασχόληση στην Ελλάδα».


Εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.


Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών.


 


Το "alter ego" του


Συχνά θα συναντήσει κανείς την Ευαγγελία Σαλτού στο πλευρό του συζύγου της Δημήτρη Στρατούλη, τον οποίο συνοδεύει στις πολιτικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του. Η πολιτική, άλλωστε, είναι κάτι που συγκινεί και την ίδια. Υπήρξε δραστήριο στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και εκλεγμένη αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΕΦΕΕ από τη Νομική Αθηνών. Εκλεγόταν, επίσης, για πολλά χρόνια στις διοικήσεις πολιτιστικών συλλόγων των Αιτωλοακαρνάνων Αθήνας.
Προσφάτως, μάλιστα, μπήκε ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ξηρομέρου. Με διάθεση χιούμορ, οι φίλοι του ζευγαριού λένε ότι «κανονικά αυτή έπρεπε να αναλάβει το υπουργείο του άντρα της».

Γεννήθηκε στο Αρχοντοχώρι, όπου τελείωσε το Δημοτικό, φοίτησε στο Γυμνάσιο Μύτικα και αποφοίτησε από το Λύκειο Αστακού. Μπορεί το πρόγραμμα του συζύγου της να είναι πολύ βαρύ τον τελευταίο καιρό, αλλά και αυτή είναι πολύ δραστήρια. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της Ενωσης Ελλήνων Εργατολόγων. Ο Δημήτρης Στρατούλης, μάλιστα, ζητάει συχνά τις συμβουλές της, καθώς είναι ειδική σε εργατικά θέματα. Στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει δημοσιογράφους που διεκδικούσαν δικαστικά την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οσο πολυάσχολη και αν είναι πάντως, βρίσκει πάντα χρόνο για τα δύο τους παιδιά, Τη Ρεβέκκα και τν Γιάννη!


Η κόρη του και τα 750 ευρώ!


Στο ελάχιστο δεν έχει αλλάξει η καθημερινότητα της Ρεβέκκας Στρατούλη, μετά την υπουργοποίηση του μπαμπά της!


Για την κόρη του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη ο λόγος, η οποίαεργάζεται 8ωρο ως web developer σε διαφημιστική εταιρία που παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου, και ο μισθός της δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ.


 image1.jpg


Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η νεαρή Ρεβέκκα, χρησιμοποιεί καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάει στη δουλειά της και να βγάλει το μεροκάματο, ενώ όσοι την γνωρίζουν από κοντά λένε πως είναι:


«Σταθερός χαρακτήρας και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά της.


image1 (4).jpgΠαραμένει συνεσταλμένη και ντροπαλή. Είναι ένα απλό, ευγενικό και σεμνό κορίτσι που μεγάλωσε με αρχές από τους γονείς της. Οι πολιτικές της απόψεις, ταυτίζονται πλήρως με αυτές του μπαμπά της, και η ίδια είναι ιδιαίτερα ενεργή ως πολίτης και ως μέλος του κόμματος».


 


image1 (3).jpgΣυν τοις άλλοις πάντως, η Ρεβέκκα είναι και η μεγάλη αδυναμία του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος στο παρελθόν είχε ευχαριστήσει δημόσια την ίδια αλλά και τον αδερφό της, για την στήριξη που του παρείχαν όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στην Γαλλία, και στη συνέχεια να κάνει πολυήμερη θεραπεία.


image1 (2).jpg
image1 (1).jpg


 


Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ


Τι έχει πει ο ίδιος για τη μεταόσχευση νεφρού; "Έχω επιστρέψει μετά από 41 ημέρες από τα ξημερώματα της τετάρτης από τη Νανσύ της Γαλλίας, όπου υποβλήθηκα σε πετυχημένη μεταμόσχευση νεφρού και σε πολυήμερη θεραπεία. Για μένα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη η υποδοχή που μου επιφύλαξαν στο αεροδρόμιο οι συντροφοι/ες συνδικαλιστές της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ παρά το προχωρημένο της ώρας. Ήδη έχω επανέλθει σε φουλ ρυθμούς πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Εκτός όμως από αυτά θα κάνω ότι είναι δυνατόν να βοηθήσω ώστε να σταματήσει αυτή η ντροπή για τη χώρα μας, να είναι τελευταία σε δωρεά οργάνων και σε μεταμοσχεύσεις σε όλη την ευρώπη και να περιμένουν οι νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση για 5-15 χρόνια να βρουν μόσχευμα για μεταμόσχευση, όταν στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο χρόνος αναμονής είναι από 1 μήνας μέχρι 1 έτος. Από αυτή την ζοφερή κατάσταση υποφέρουν οι ασθενείς και κερδίζουν οι πολυεθνικές που πωλούν η νοικιάζουν τα πανάκριβα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και κάποια λαμόγια που πέρνουν μίζες. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όσους και όσες συντρόφους/ες, φίλες/ους, συναδέλφους και συναδέλφισσες μου συμπαραστάθηκαν. Ιδιαιτέρως τον γιατρό μου Γιώργο Σκουτέλη, τη σύζυγό μου Βαγγελιώ, τα παιδιά μου Ρεβέκκα και Γιάννη, την αδελφή μου Ελένη, το γαμπρό μου Σπύρο Φαιτά, τους γονείς μου και πολύ ιδιαιτέρως την συντρόφισσα Παναγιώτα Μανιού μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, που ήταν μαζί μας φύλακας άγγελος όχι μόνο τις κρίσιμες ημέρες και ώρες της εντατικής στη Νανσύ αλλά και σε όλη αυτή την διαδικασία από τις 30 Μαίου μέχρι σήμερα. Επίσης τους συντρόφους Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Νίκο Χουντή, τον πρώτο για την στήριξή του και την αποτελεσματική συμβολή του να ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια και τους 2ο και 3ο σύντρόφους για την έμπρακτη στήριξή και αλληλεγγύη τους. Επίσης τους συντρόφους/ες των εργατικών τμήματων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κύριο Χατζή, τους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου της Νανσύ και την ελληνική κοινότητα στη Νανσύ που με αγκάλιασε και με στήριξε από την πρώτη στιγμή. Εάν ξέχασα κάποιον ή κάποια να με συγχωρούν. Δημήτρης Στρατούλης 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X