Προβάδισμα για τελικό η Ρίβερ Πλέιτ (video)

Πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες έκανε η Ρίβερ Πλέιτ, καθώς νίκησε 2-0 την Γκουαρανί Ασουνσιόν στο «Μονουμεντάλ» στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τα ημιτελικά του θεσμού… Η ρεβάνς στην Παραγουάη θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα, ενώ η Ρίβερ Πλέιτ τελευταία φορά είχε παίξει στον τελικό πριν από 19 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1996. Το έχει πάρει και το 1986 (και τις 2 φορές κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι), ενώ το έχει χάσει το 1966 και το 1976 (από Πενιαρόλ και Κρουζέιρο, αντίστοιχα).
Να αναφέρουμε ότι ο Γκαμπριέλ Μερκάδο (δεξί μπακ) άνοιξε το σκορ στο 60’, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο Μόρα, νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ, στο 73’… Την τελική πάσα και στα δύο γκολ έκανε ο Λούκας Αλάριο, 22άχρονος επιθετικός που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Κολόν Σάντα Φε για να καλύψει το κενό του Τεόφιλο Γκουτιέρες.
Σε ότι αφορά στον Χαβιέρ Σαβιόλα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, πέρασε στην θέση του Αλάριο λίγο πριν από το τέλος του ματς, ενώ ο Λούτσο Γκονσάλες, το τρίτο απόκτημα της Ρίβερ, ήταν βασικός, παίζοντας αριστερά στο κέντρο, στο κενό δηλαδή που άφησε ο Αριέλ Ρόχας (τον πήρε η Κρουζ Ασούλ).
Στο ημίχρονο ο τεχνικός της γηπεδούχου Μαρσέλο Γκαγιάρδο αντικατέστησε τον Λούτσο με τον Γκονσάλο «Πίτι» Μαρτίνες, ο οποίος ξεκίνησε από τον πάγκο με τον Λεονάρντο Πόνσιο να παίζει ως επιτελικός μέσος μπροστά από τον Κρανεβίτερ (δεξιά φυσικά ο διεθνής Ουρουγουανός, Κάρλος Σάντσες).
Οι συνθέσεις ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (4-4-2): Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊντάνα, Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Σάντσες, Πόνσιο (87′ Μαγιάδα), Κρανεβίτερ, Γκονσάλες (46′ Μαρτίνες), Μόρα, Αλάριο (85′ Σαβιόλα)ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ (5-4-1): Α. Αγκιλάρ, Ντε λα Κρους, Πατίνιο (78′ Φερνάντες), Μαλδονάδο, Καμπράλ, Μπαρτομέους, Χ. Αγκιλάρ (68′ Κοντρέρα), Παλάου, Μεντόσα, Μπενίτες, Σανταντέρ
«Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και είναι αυτό που μας δίνει την ευκαιρία να πάμε στην Παραγουάη με πλεονέκτημα δύο γκολ, χωρίς μάλιστα να έχουμε δεχθεί κανένα», είπε ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο.
Το πρώτο ματς στον άλλο ημιτελικό διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης, με την Ιντερνασιονάλ να υποδέχεται την Τίγκρες στο Πόρτο Αλέγκρε (04:00, ξημερώματα Πέμπτης)…

Σχετικά άρθρα