Τα φρούτα που προστατεύουν τις γυναίκες από το έμφραγμα

<p style="text-align: justify;"><strong>Οι γυναίκες κινδυνεύουν εξίσου με τους άνδρες να υποστούν έμφραγμα. Η πεποίθηση πως στις γυναίκες δεν συνηθίζεται το έμφραγμα, μπορεί να οδηγήσει σε αδιαφορία συμπτωμάτων που πιθανώς να είναι ενδείξεις προβλημάτων στην καρδιά.</strong></p>
<div class="itemFullText" style="text-align: justify;">
<p>Αν θέλετε να προστατέψετε την καρδιά σας και να μειώσετε τις πιθανότητες εμφράγματος, πρέπει να καταναλώνετε ανθοκυανίνες.</p>
<p>Πρόκειται για μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών που βρίσκονται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, προσδίδοντάς τους το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα τους.</p>
<p>Όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η αυξημένη κατανάλωση της συγκεκριμένης ομάδας χημικών ουσιών μπορεί να ωφελεί την καρδιά των γυναικών.</p>
<p>Μελετώντας επί 18 χρόνια 93.600 εθελόντριες, ηλικίας 25 έως 42 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες έτρωγαν τις περισσότερες ανθοκυανίνες είχαν κατά 32% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα έως το τέλος της μελέτης.</p>
<p><strong>Οι ανθοκυανίνες υπάρχουν στις φράουλες, τα μπλε μούρα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα και μαύρα σμέουρα, τις μαύρες και κόκκινες σταφίδες, τα κόκκινα σταφύλια και τις μελιτζάνες.</strong></p>
<p>Στην συγκεκριμένη, η κύρια πηγή των ανθοκυανινών στη διατροφή των γυναικών ήταν οι φράουλες και τα μπλε μούρα.</p>
<p>Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση μωβ μούρων με τον μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης – και η υπέρταση είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα.</p>
</div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-decoration: none; text-align: justify;"><br />onmed.gr</div>

Σχετικά άρθρα