Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Tα είδη του παρθενικού υμένα: Δείτε πώς σπάνε
Tα είδη του παρθενικού υμένα: Δείτε πώς σπάνε  thumbnail

Tα είδη του παρθενικού υμένα: Δείτε πώς σπάνε

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το σεξ  


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Υπάρχουν διάφοροι τόποι παρθενικών υμένων;


Ναι, υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές από γυναίκα σε γυναίκα όσο αφορά ίο σχήμα, τη σύσταση και την ελαστικότητα. Συνήθως ο υμένας είναι λεπτός, κυκλι­κός και έχει στο κέντρο μια οπή. Μπορεί να είναι πιο σκληρός ή σαρκώδης, δίθυρος (δηλαδή με δύο οπές) ή ημισεληνοειδής, με πολλές μικρές οπές κ.λ.π. Σπα­νιότατα δεν έχει οπή και τότε λέγεται άτρητος παρθε­νικός υμένας.


Μπορεί μια γυναίκα να έχει άτρητο παρθενικό υμένα και να μη το ξέρει;


Από την οπή του παρθενικου υμένα βγαίνει προς τα έξω το αίμα της περιόδου. Άρα μια γυναίκα που έχει περίοδο δεν μπορεί να έχει άτρητο παρθενικό υμένα.


Υπάρχουν μορφές παρθενικου υμένα που δεν υποχωρούν στην προσπάθεια για σεξουαλική επαφή;


Πράγματι, υπάρχουν υμένες που σπάζουν δύσκολα, όπως είναι ένας σαρκώδης υμένας ή που απαγορεύ­ουν την είσοδο στον κόλπο, όπως ο υμένας με πολλές μικρές οπές. Οι μορφές αυτές είναι όμως εξαιρετικά σπάνιες. Η μη ρήξη του παρθενικού υμένα είναι δυνα­τό να μη κρύβει πρόβλημα στην κατασκευή του, αλλά να έχει περισσότερο σχέση με την απειρία του άντρα ή την έλλειψη ικανής και παρατεταμένης στύσης.


Ο ελαστικός παρθενικός υμένας αιμορραγεί στην πρώτη επαφή;


Ο ελαστικός παρθενικός υμένας μπορεί να χωράει το πέος χωρίς πόνο ή αίμα. Ένας τέτοιος υμένας σπάζει μόνο κατά τον τοκετό


Αν ο άντρας έχει καλή στύση και σε επανειλημμένες προσπάθειες δεν καταφέρει να μπει στον κόλπο της συντρόφου του ή η σύντροφος πονάει πολύ τί πρέπει να κάνουν;


Θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη γυναικολόγου που θα ελέγξει τα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναί­κας και τον τύπο του παρθενικού υμένα. Στην περίπτω­ση που η ανατομική των οργάνων αυτών είναι φυσιο­λογική, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι λόγοι που δημιουργούν το πρόβλημα, όπως η απειρία του ζευγαριού (π.χ. προσπάθεια για διείσδυση σε λάθος σημείο) και ο κολεόσπασμος της συντρόφου.


Αν ο παρθενικός υμένας δεν υποχωρεί με απλή πίεση, μπορεί να χρειάζεται ιατρική επέμβαση για τη ρήξη του;


Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο υμένας δεν υποχωρεί και χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Παλιότερα, η μικρή αυτή επέμβαση γινόταν πιο συχνά σιο πλαίσιο της αντιμετώπισης μιας ψυχογενούς σεξουαλικής δυσλει­τουργίας του άντρα ή και των δυο συντρόφων. Στις μέρες μας αυτή η επιλογή έχει αντικατασταθεί από τις αιτιολογικές θεραπείες των σεξουαλικών δυσλειτουρ­γιών, οι οποίες θεωρούνται πιο αποτελεσματικές.


 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


AdTech Ad

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X