Αρχική / More / Celebrity news / Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης: 2 γυναίκες και ο Κρητικός με τις μαντινάδες
Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης:  2 γυναίκες και ο Κρητικός με τις μαντινάδες thumbnail

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης: 2 γυναίκες και ο Κρητικός με τις μαντινάδες

 


Το νέο γυναικείο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό της 56χρονης Αχαϊής ακαδημαϊκού Σίας Αναγνωστοπούλου. 


Η κυρία Αναγνωστοπούλου, έξι μήνες αφότου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, υπουργοποιείται αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με πτυχίο και στην τουρκική γλώσσα από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι και μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I, αλλά και διδακτορικό πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι, άρχισε την ακαδημαϊκή της καριέρα το 1995 όταν και άρχισε να διδάσκει Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.Από το 2004 διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Επίσης, έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. 


Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της "Αυγής" και του ραδιοφώνου "στο Κόκκινο". Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ, ενώ αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Αυγή" και "Εποχή". Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform Europe. 
Πηγή: Σία Αναγνωστοπούλου, η νέα αναπληρώτρια υπουργός στη θέση του Χουντή [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217818/sia-anagnostopoyloy-i-nea-anaplirotria-ypoyrgos-sti-thesi-toy-hoynti-eikones#ixzz3gE3MZc2r


Γιάννης Αμανατίδης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών από την Αριστερή Πλατφόρμα


Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο Γιάννης Αμανατίδης που προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα.


Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ξημερώμετα της Πέμπτης, ψήφισε "Ναι", σε αντίθετη με συναδέλφους του από την Αριστερή Πλατφόρμα.


Στις 10 Ιουνίου 2013 ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος.


Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, δάσκαλος στο επάγγελμα, γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς.


Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Από το 1985 εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Από το 1996 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων.


Εξελέγη βουλευτής στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.


Είναι μέλος της Ε.Κ.Κ.Ε. Παιδείας και της Ε.Κ.Κ.Ε. Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τα Θρησκεύματα και αναπληρωτής γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.


Ακόμη είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.


 


 


Όλγα Γεροβασίλη – Ποια είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος


Νέα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος ορίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη. Τον Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής.


Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας. Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., στις 5-2-2015, ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.


Απ’ το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κι από το 2003 μέχρι το 2005 Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.


Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.


Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο "Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη".


Ποιος είναι Χριστόφορος Βερναρδάκης που αναλαμβάνει στη θέση του ΚατρούγκαλουΟ Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου. Μέχρι σήμερα ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.


Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και ιδρυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC.


Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο "Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής".


Απόφοιτος το 1985 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (D.E.A.) Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II) το 1987.


Κατά την περίοδο 1987-1988 πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Φιλοσοφία (Σορβόννη – Πανεπιστήμιο Paris I). Η διδακτορική του διατριβή (1995) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε ως αντικείμενο τα πολιτικά κόμματα της περιόδου 1974-1985 και την ενσωμάτωσή τους στο νομικο – πολιτικό θεσμικό σύστημα της περιόδου.


Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. έως τον Νοέμβριο του 2004, αναλαμβάνοντας κατόπιν τη θέση του Επιστημονικού Συμβούλου. Μέσω της εμπλοκής του στην VPRC επέβλεψε πάνω από 800 μικρά και μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, στους τομείς της πολιτικής και εκλογικής έρευνας, της κοινωνικής έρευνας, της έρευνας Μέσων Ενημέρωσης και της έρευνας αγοράς και καταναλωτικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, επέβλεψε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα επιστημονικών ινστιτούτων ή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των ερευνών συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011 στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), έχοντας υπό την επίβλεψή του τις σταθερές έρευνες παρακολούθησης των δεικτών του κλάδου.


Ασχολείται ιδιαίτερα με τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την πολιτική συμπεριφορά, την εκλογική-κοινωνική έρευνα και ευρύτερα το χώρο της πολιτικής κοινωνιολογίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 από τις εκδόσεις Σάκκουλα με τίτλο: Πολιτικά Κόμματα, Εκλογές και Κομματικό Σύστημα – Οι μετασχηματισμοί της πολιτικής αντιπροσώπευσης 1990-2010. Από το 2000 έως το 2011 επιμελήθηκε την έκδοση Η Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε αναλύσεις από το χώρο της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνιολογίας βασισμένες στα δεδομένα των ερευνών της VRRC, αλλά και άλλων ερευνητικών φορέων. Εχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, καθώς και συστηματική παρουσία σε διεθνή συνέδρια.


Από το 1984-1988 υπήρξε μέλος της Συντακτικής Ομάδας του μηνιαίου περιοδικού ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ενώ κατά την περίοδο 1986-1990 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.


Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", καθώς και του Ιδρύματος Γληνού. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Στο διάστημα 2010-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΑΠΘ. Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Νέα κυβέρνηση – Παύλος Πολάκης: Με… μαντινάδα από τα Σφακιά στην κυβέρνηση


Ο Παύλος Πολάκης να επανεκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων (είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 2010 με 62%) με ποσοστό 96,5% αλλά δεν άργησε να ακολουθήσει το… κάλεσμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη, για πρώτη φορά, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής έγινε υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


 

Είναι γιατρός, γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής "Γρ. Λαμπράκης", μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.
Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 (σ.σ. εξαιτίας της Οικουμενικής και της συγκυβέρνησης με ΣΥΝ και ΝΔ) και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη Βουλή έκανε… εντύπωση από τις πρώτες μέρες του ως βουλευτές, αφού στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων μίλησε με… μαντινάδα: "Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ κι ο τελευταίος". 

Στην ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις είχε κλείσει την ομιλία του με άλλη μια μαντινάδα: "Όταν πεσμένος βρίσκεσαι στου πηγαδιού τον πάτο και αναντρανίζεις τη ματιά στον κόσμο τον απάνω, τεντώνεις χέρια και αρμούς στον πόρο αναρριχάσαι, τον τρόμο σου κατανικάς και λέφτερος λογάσαι". 
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X