Πρίφτης: «Και τώρα οι ξένοι»

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει τη μεταγραφική ενίσχυσή του και ο Δημήτρης Πρίφτης κάνει έναν απολογισμό για τις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας. Ο Αυτοκράτορας απέκτησε τους Θοδωρή Ζάρα, Βασίλη Ξανθόπουλο, Μιχάλη Πελεκάνο, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ ο Δημήτρης Φλιώνης υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο κόουτς του ΑΡΗ, με δηλώσεις του στο arisbc.gr, μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας, αλλά και τη συνέχεια.
«Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ ήταν ένα από τα πρώτα ζητούμενα. Ένας ισχυρός ελληνικός «κορμός» είναι «πρέπει» για μια ομάδα. Χαίρομαι που ήδη ολοκληρώσαμε πέντε κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, με την απόκτηση των Ζάρα, Ξανθόπουλου, Πελεκάνου και την παραμονή των Σίμτσακ, Φλιώνη», είπε ο Δημήτρης Πρίφτης και συνέχισε:
«Τα τρία μεταγραφικά αποκτήματά μας έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Πρόκειται για ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, κάτι απαραίτητο με δεδομένη και τη συμμετοχή μας στο Eurocup, ενώ είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είναι σημαντικά κομμάτια στο παζλ της επόμενης σεζόν, όπου τόσο η μεγαλύτερη ποιότητα, όσο και το βάθος είναι απαραίτητα για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας».
Όσο για τη συνέχεια του μεταγραφικού «σαφάρι»; «Ένας κύκλος της μεταγραφικής αναζήτησης ολοκληρώθηκε και ανοίγει ένας άλλος, όπου το βάρος θα πέσει στην απόκτηση των ξένων παικτών, χωρίς να αποκλείουμε και την περίπτωση ενίσχυσης και με κάποιον ακόμα Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Και σ’ αυτό το κομμάτι και θα πρέπει να συνδυάσουμε την αγωνιστική αξία με τον καλό χαρακτήρα, αφού η καλή «χημεία» είναι απαραίτητη, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στην περσινή σεζόν. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισορροπημένου ρόστερ, που θα μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ρυθμούς δύο αγώνων την εβδομάδα».
 

Σχετικά άρθρα