Δύο στα δύο η Ξάνθη

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της σε Βουλγάρικο έδαφος έδωσε το Σάββατο το απόγευμα η Ξάνθη αντιμετωπίζοντας την Σλάβια Σόφιας.
Τρεις μέρες μετά τη νίκη με 2-1 επί της Τεούτα οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου “διπλασίασαν” τις φιλικές τους νίκες καθώς έφτασαν στο τελικό 3-2. Για την ξανθιώτικη ομάδα σκόραραν οι Φασίδης (38′), Σολτάνι (60′), Κολλαράς (86′) ανατρέποντας το 0-1 του ξεκινήματος και το 2-2 που έγινε στο 76′.
Η 11άδα της Ξάνθης στο α’ μέρος: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Έλτον, Λουσέρο, Βασιλακάκης (35′ λ. τρ. Τόμιτς), Φασίδης, Καπετάνος, Ορφανίδης.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 3′ ο Καπετάνος και στο 4′ ο Φασίδης νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα ενώ στο 5′ η Σλάβια άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 18′ φάουλ του Λουσέρο κεφαλιά του Λισγάρα από το 2ο δοκάρι πέρασε άουτ. Στο 29′ νέα κεφαλιά του Λισγάρα δεν βρήκε στόχο. Στο 31′ ο Έλτον έκανε την προσπάθεια και το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε. Στο 38′ μετά από πάσα του Λουσέρο, ο Φασίδης με σουτ έκανε το 1-1.
Η 11άδα της Ξάνθης στο β’ μέρος: Δεμένικος, Μπέρτος, Φλίσκας, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Νάκας, Τόμιτς, Ράνος, Φασίδης (66′ Κολλαράς).
Στο 47′ ο Φασίδης βγήκε σε θέση βολής αλλά την προσπάθειά του σταμάτησε ο τερματοφύλακας. Στο 60′ ο Μπέρτος έδωσε την ασίστ και ο Σολτάνι πέτυχε το 2-1. Στο 65′ Παπαστεριανός και Ράνος συνεργάστηκαν και ο τελευταίος σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Στο 76′ η Σλάβια ισοφάρισε με κεφαλιά. Στο 84′ και το 85′ Παπαστεριανός και Ράνος νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα αλλά στο 86′ Παπαστεριανός – Σολτάνι και Κολλαράς συνεργάστηκαν και ο τελευταίος πέτυχε το τελικό 3-2.

Σχετικά άρθρα