8η η Εθνική 4χ400

Η Ελληνική εθνική ομάδα της σκυταλοδρομίας εφήβων κατετάγη τελικά όγδοη γιατί ακυρώθηκε ένεκα παράβασης των κανονισμών της που διέπουν το αγώνισμα. Αρχικά είχε δοθεί χρόνος 3.14.39 και η έβδομη θέση. Όμως μετά την εξέταση του βίντεο του αγώνα η αγωνόδικος επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπήρξε παράβαση των κανονισμών της  IAAF. Την ομάδα αποτελούσαν οι  Νίκος Εμπέογλου-Γιάννης Λογοθέτης-Χρήστος Κοτίτσας και Δημήτρης Λεβαντίνος οι οποίοι παρά την φιλότιμη προσπάθεια τους δεν κατόρθωσαν να πάρουν μία θέση στην πολυπόθητη εξάδα, χωρίς αυτό να μειώνει καθόλου την μεγάλη και επίπονη προσπάθεια των αθλητών των οποίων η είσοδος και μόνον στον τελικό τους δικαίωσε.

Η Ελληνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ. εφήβων είχε προκριθεί στον τελικό με εξαίρετη εμφάνιση και χρόνο 3.14.03 καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην 2η προκριματική σειρά. Την ομάδα 4χ400μ. συγκροτούσαν οι :  Νίκος Εμπέογλου-Γιάννης Λογοθέτης-Χρήστος Κοτίτσας και Δημήτρης Λεβαντίνος.

Την χρυσό μετάλλιο στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4χ400μ. εφήβων ενθυλάκωσε η Ρωσική ομάδα με χρόνο 3.08.35 με ένα φοβερό ντεμαράζ στα 30 μέτρα του φινάλε της κούρσας,  του τελευταίου Ρώσου 400αρη, το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Γαλλίας με 3.09.05 και το χάλκινο με 3.10.04 η Ιταλική ομάδα. 

Σχετικά άρθρα