Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Mύθοι και αλήθειες για την ομοφυλοφιλία: Όσα θες να γνωρίζεις
Mύθοι και αλήθειες για την ομοφυλοφιλία: Όσα θες να γνωρίζεις  thumbnail

Mύθοι και αλήθειες για την ομοφυλοφιλία: Όσα θες να γνωρίζεις

Τι είναι η ομοφυλοφιλία; O   Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου κάνει μια αναφορά στους βασικούς μύθους. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Ομοφυλοφιλία είναι η ερωτική επιθυμία και διέγερση με άτομα του ίδιου φυλου. 0 όρος "ομοφυλόφιλος" χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγρόφει την ανοιχτή συμπεριφορά, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την αίσθηση της προσωπικής ή κοινωνικής ταυτότητας ενός ατόμου.


Η ομοφυλοφιλία έπαψε να αποτελεί διάγνωση ψυχικής διαταραχής και επίσημα μετά από σχετικές τοποθετήσεις διαφόρων οργανισμών υγείας σε όλο τον κόσμο (όπως για παράδειγμα της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας το 1973). 


Υπάρχουν σημεία αναγνώρισης ενός ομοφυλόφιλου άντρα;


Πολλοί άνθρωποι έχουν διαμορφώσει μια εικόνα για τον ομοφυλόφιλο άντρα που απέχει από την πραγματικότητα. Τον φαντάζονται σαν ένα πλάσμα με ανοιχτές γυναικείες στάσεις και συμπεριφορές, με έναν τρόπο ομιλίας και ακκισμούς που μιμούνται τη γυναίκα και δηλώνουν απερίφραστα τον ομοφυλόφιλο προσανατολισμό του. Είναι γεγονός ότι μερικές φορές η συμπεριφορά ενός άντρα προδίδει την ομοφυλοφιλία του, αυτό όμως συνήθως είναι το αποτέλεσμα της δικής του επιλογής. Αλλωστε, ένας ομοφυλόφιλος δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι άντρας, ούτε είναι απαραίτητο να αισθάνεται άβολα νι αυτό το λόγο.


Υπάρχουν σημεία αναγνώρισης μιας  ομοφυλόφιλης γυναίκας;


Είναι απλουστευτικό να φαντάζεται κανείς τις ομοφυλόφιλες γυναίκες σαν ανδρικές καρικατούρες. Αυτή η εικόνα αφορά ένα μικρό ποσοστό των ομοφυλόφυλων γυναικών. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X