Αρχική / More / Η Σκέψη της ημέρας / Γερμανικός Τύπος: «Απόλυτη πλειοψηφία Τσίπρα αν πάει σε εκλογές το φθινόπωρο»
Γερμανικός Τύπος: «Απόλυτη πλειοψηφία Τσίπρα αν πάει σε εκλογές το φθινόπωρο» thumbnail

Γερμανικός Τύπος: "Απόλυτη πλειοψηφία Τσίπρα αν πάει σε εκλογές το φθινόπωρο"

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει σε δημοσίευμά του πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία αν πάει σε εκλογές το φθινόπωρο.


«Ο Αλέξης Τσίπρας κατέφερε να ψηφίσει το μνημόνιο στην ελληνική Βουλή και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους επικριτές του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα θα μπορούσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί του. Αυτό δείχνει η πρώτη έρευνα μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 42,5% έναντι 21,5% της ΝΔ μια επιβλητική διαφορά  20 ποσοστιαίων μονάδων».


 «Αν ο Τσίπρας στην πραγματικότητα επιλέξει την λύση των πρόωρων εκλογών, έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταλάβει 164 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες. Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ του νέου προγράμματος βοήθειας, αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».


«Το ένα τέταρτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το μνημόνιο. Ο Τσίπρας έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης, ενώ προχώρησε σε ανασχηματισμό».


Από τη Δευτέρα, ωστόσο, όπως αναφέρει το «Spiegel», τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς θα εφαρμοστούν οι πρώτοι νόμοι που ψήφισε η Βουλή. «Σταδιακά θα ξεκινήσει η αύξηση του ΦΠΑ, στα εισιτήρια των λεωφορείων και στα εστιατόρια. Οι ελληνικές τράπεζες επίσης ανοίγουν τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, οι έλεγχοι κεφαλαίων παραμένουν, ενώ οι μεταφορές σε λογαριασμούς στο εξωτερικό απαγορεύονται. Το ανώτατο όριο για αναλήψεις από ΑΤΜ παρέμεινε αμετάβλητο στα  60 την ημέρα. Παρόλα αυτά οι Έλληνες δεν χρειάζεται πλέον κάθε μέρα να πηγαίνουν στα ATMs, μπορούν σωρευτικά την εβδομάδα να σηκώσουν 420 ευρώ».


www.koutipandoras.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X