Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Ο βίαιος άνδρας στον έρωτα: Σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης
Ο βίαιος άνδρας στον έρωτα: Σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης thumbnail

Ο βίαιος άνδρας στον έρωτα: Σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης

Γράφει  ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Η σεξουα­λική δραστηριότητα αποτελεί προνομιοκό πεδίο συνά­ντησης και έκφρασης ενός μεγάλου αριθμού συναι­σθημάτων. πολλά από τα οποία είναι αντιφατικά μετα­ξύ τους (π.χ αγάπη και επιθετικότητα), ή προκαλούν μεγάλη αναστάτωση (π.χ. φόβος απόρριψης οπό τη σύντροφο). Τα περισσότερα οπό αυτά τα συναισθήμα­τα αποτελούν ψυχικά γεγονότα, για τα οποία ο άντρας δεν είναι ενήμερος. Ένας άντρας που συμπεριφέρεται με βίαιο τρόπο στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να έχει γενικότερο πρόβλημα με τη διαχείριση της επιθετικότητας του.


Ο βίαιος άντρας μπορεί επίσης να μεταθέτει σωματικά πάνω στη σύντροφό του  την επιθετικότητα που προέρχεται από άλλους


Με τη συμπερι­φορά του αυτή ανακουφίζεται μέσο από την ταύτισή του με το πρόσωπο που επιτίθεται (τον πατέρα του ή το αφεντικό του) και εκδηλώνει παραμορφωμένες αντιλήψεις για την έκφροοη ανδρισμού.


Μπορεί ακόμη να καταφεύγει σε αυτή τη συμπεριφορά εξευτελισμού της συντρόφου του για την ενίσχυση της δικής του χαμηλής αυτοεκτίμησης.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X