Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Ψυχολογία της Διατροφής.

Συγγραφέας Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, Εκπαιδευτική-Συμβουλευτική Ψυχολόγος MEd, MEd, MSc, Cert.Couns., PhD, CPsychol.

Η διατροφή μας αναμφισβήτητα αντανακλά τον ψυχικό μας κόσμο. Η ποσότητα και η ποιότητα της τροφής, όπως και ο τρόπος που την καταναλώνουμε, είναι αλληλένδετα με τη συναισθηματική μας κατάσταση, την προσωπικότητα, τα βιώματά μας, αλλά και με το κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο.

Από τον θηλασμό κιόλας η τροφή αποκτά έντονο συναισθηματικό φορτίο – γεγονός που ενισχύει την απόλαυση της κατανάλωσής της, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις. Μέσα από την ψυχολογική θεώρηση της διατροφής, το βιβλίο αυτό βοηθά τον αναγνώστη να διαπιστώσει τα σύνθετα ψυχογενή αίτια των διατροφικών προβλημάτων ή διαταραχών και να γνωρίσει τρόπους που οδηγούν σε μονιμότερη αποκατάσταση των διατροφικών συνηθειών και σε πιο υγιή αντίληψη της διατροφής. Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε επιστήμονες των κλάδων της διατροφής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την προσέγγιση της ψυχολογίας στα διατροφικά θέματα. Το βιβλίο δημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το 2011.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το e-μπορώ.gr κάνουν δώρο σε 3 τυχερούς αναγνώστες ένα αντίτυπο του βιβλίου της κυρίας Εμμανουηλίδου “Η Ψυχολογία της διατροφής”.

Σχετικά άρθρα