Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Πώς να κάνεις φίλους σε ένα καινούργιο περιβάλλον
Πώς να κάνεις φίλους σε ένα καινούργιο περιβάλλον  thumbnail

Αναστασία, αναγνώστρια του boro.gr

Πώς να κάνεις φίλους σε ένα καινούργιο περιβάλλον

Αναγνώστριά μας ρωτά 


Γεια σας. Δυστυχώς αντιμετωπίζω πρόβλημα Αρχικά αν και έχω φίλους στο σχολείο, στο φροντιστήριο αγγλικών και γερμανικών δεν έχω αποκτήσει ακόμα φίλους στο φροντιστήριο ένα καινούργιο. Έχω ψάξει διάφορες ιστοσελίδες για να βρω τρόπους επίλυσης του προβλήματος αλλά μάταια. Φυσικά δε σας ζητώ να μου αναλύσετε την κοινωνικοποίηση διότι έχω ψάξει τα πάνταΘα εκτιμούσα όμως ιδιαίτερα κάποιες λύσεις για το γεγονός ότι δεν με αποδέχονται τα παιδιά στο νέο φροντιστήριο αν και είμαι κοινωνικό άτομο και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Μου συμβαίνει πρώτη φορά και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Καμιά φορά βέβαια μου μιλάνε αλλά δεν οι φίλοι μου ακόμη. Ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Φαίνεστε άνθρωπος που ψάχνει τα πράγματα κι ανησυχεί γι'αυτά. Αυτό είναι κάτι που σας βοηθά στο βαθμό που σας κάνει να είστε εξωστρεφής και κοινωνική. Είναι όμως κάτι που ίσως σας αγχώνει κάπως όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με τα σχέδια και τις προοπτικές που έχετε στήσει στο νου σας. Λέτε "εδώ και λίγο καιρό", "ακόμα", και "νέο φροντηστήριο". Όλες είναι εκφράσεις που σημαίνουν κάτι πρόσφατο, κι όμως εσείς προβληματίζεστε συγκρίνοντας το κάτι πρόσφατο με τα παλιά. Λέτε "στα άλλα έχω φίλους, σ'αυτό όχι". Ίσως είναι θέμα χρόνου και όχι θέμα κάποιου ιδιαίτερου προβλήματος δικού σας ή των άλλων. Αφήστε το χρόνο να κυλήσει και κάντε ότι κάνατε στις άλλες περιπτώσεις με υπομονή. Αν μη τι άλλο θα νιώθετε πιο ανάλαφρη.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X