Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Μπορούν οι υπέρηχοι να γιατρέψουν τις χρόνιες πληγές;
Μπορούν οι υπέρηχοι να γιατρέψουν τις χρόνιες πληγές; thumbnail

Μπορούν οι υπέρηχοι να γιατρέψουν τις χρόνιες πληγές;

Ακόμα και οι επίμονες χρόνιες πληγές μπορούν να επουλωθούν από μια θεραπεία υπερήχων, μειώνοντας σχεδόν στο ένα τρίτο την έκταση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology, σε πειραματόζωα, τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά, αλλά πρέπει στη συνέχεια να δοκιμαστούν και στους ανθρώπους.


Όπως τονίζουν οι εμπειρογνώμονες, οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται ήδη για να θεραπεύσουν κάποιους τραυματισμούς των οστών. Μια ομάδα από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Μπρίστολ δοκίμασε την τεχνολογία σε ποντίκια με χρόνιες πληγές που δεν κλείνουν εύκολα και συχνά μολύνονται. Ο διαβήτης και η εκτεταμένη κατάκλιση στο κρεββάτι μπορεί να είναι λόγοι δημιουργίας ανεπούλωτων πληγών σοβαρών για την υγεία του ασθενούς.
Οι πληγές γίνονται πιο συχνές όταν γερνάμε και οφείλονται στη μείωση της ικανότητας του οργανισμού μας να επιδιορθώσει το πρόβλημα.
Τα ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας δονούν φυσικά τα κύτταρα που βρίσκονται γύρω από την πληγή. Έτσι, τα κύτταρα ξυπνάνε – ενεργοποιούνται και ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην πληγή. Η μελέτη έδειξε ότι οι πληγές που χρειάζονταν εννέα ημέρες για να επουλωθούν τώρα χρειάζονται μόλις έξι ημέρες, είτε πρόκειται για πληγές που προέρχονταν από διαβήτη είτε για άλλες πληγές.


Η έκθεση αναφέρει ότι με τη χρήση υπερήχων ακόμα και τα μεγαλύτερα ζώα αποκαθιστούν τις πληγές τους μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα με τα νέα και υγιή ζώα.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X