Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τί θα αλλάξει με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία
Τί θα αλλάξει με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία thumbnail

Τί θα αλλάξει με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Αλλάζει ο υπολογισμός του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, στα ξενοδοχεία, όταν στην στη τιμή, περιλαμβάνεται  το πρωινό, η ημιδιατροφή ή η πλήρης διατροφή. Αλλαγές έρχονται στα  «all inclusive» ξενοδοχεία και τα μεγάλα τουριστικά πακέτα.


Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η διαμονή σε ξενοδοχεία και χώρους φιλοξενίας υπάγονται στον υπέρ-μειωμένο ΦΠΑ, με συντελεστή 6%, ενώ από 1η Οκτωβρίου ακολουθεί μετάταξη στο μειωμένο συντελεστή 13%.


Συγκεκριμένα:


-Στις νησιωτικές περιοχές  όπου ισχύει η μείωση των συντελεστών κατά 30%, από 20.07.2015 έως και 30.09.2015 θα είναι 4%.


-Από τις 20 Ιουλίου 2015 οι υπηρεσίες εστίασης υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23% και 16% για τα νησιά).


Στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης ή άλλες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται δεκτό η διάκριση, κατά συντελεστή φόρου, από 20/7/2015, να γίνεται ως εξής:


-Για διαμονή με πρωινό, το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.


 
-Στην περίπτωση διαμονής με ημιδιατροφή, το 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.


-Διαμονή με πλήρη διατροφή, σε αυτή την περίπτωση, το 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, ως αντιπαροχή για πρωινό και δύο γεύματα.


-Διαμονή με all inclusive, τότε το 30% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X