Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Μπλόκο» σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
«Μπλόκο» σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς thumbnail

"Μπλόκο" σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

"Παγώνουν" όλοι οι πλειστηριασμοί, από 21 Ιουλίου 2015 έως 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο  υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης  Τσακαλώτος.


Με τις μεγάλες δυσκολίες που εντοπίζονται και έχουν προκληθεί από την επιβολή περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, η κατάσταση  συνεχώς επιδεινώνεται, και σύμφωνα με την  νέα αυτή απόφαση αναστέλλεται από 21 έως 31 Ιουλίου, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών – εξώσεων και όλων των προσωπικών κρατήσεων.


Επίσης, "παγώνει" η υποχρέωση για καταβολή κάθε φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ, αρκεί η υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας και μετά.


Κατά το ίδιο διάστημα, αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.


Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι υπόχρεοι, πρέπει να καταβάλλουν τα ποσά που "παγώνουν" έως τις 31 Ιουλίου, στης αρμόδια αρχή, μέσα στις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της αναστολής, δηλαδή μέχρι και τις 5 Αυγούστου.


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X