Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γιατι ασκείται ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη;
Γιατι ασκείται ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη; thumbnail

Γιατι ασκείται ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη;

Εκβιασμοί, απειλές, ξυλοδαρμοί ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας αποδίδονται στον  εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και στενό συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη σε βάρος των οποίων η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη που ήταν επικεφαλής της μεγάλης δικαστικής έρευνας η οποία διενεργήθηκε συνολικά από τέσσερις εισαγγελείς, στο πολυσέλιδο πόρισμα της διαπιστώνει σειρά ποινικών αδικημάτων που διαπράχτηκαν από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, της οποίας επικεφαλής φέρεται ο εφοπλιστής με στόχο τη διευθέτηση οικονομικών ή άλλων διαφορών.

Οι δικαστικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα τόσο στον εφοπλιστή όσο και στο συνεργάτη του ενώ η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια ανακριτή.

Σύμφωνα με το 30 σελίδων πόρισμα  ο Βίκτωρας Ρέστης οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρo "σύστημα" εκβιασμών, απειλών, με ξυλοδαρμούς μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Περιγράφονται οι σκληρές μέθοδοι που εφάρμοζε η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να λύνει οικονομικής φύσης εκκρεμότητες.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπάρχει δικηγόρος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που δέχθηκαν  εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες και σωματικές βλάβες βρίσκονται και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Πέραν των κακουργημάτων της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που αποδίδονται στο γνωστό εφοπλιστή και στον άλλοτε στενό του συνεργάτη Αν. Πάλλη, αλλά όσους συμμετείχαν στη "συμμορία", μπράβους και πρώην αστυνομικούς, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:


- Εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις.
- Ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.
- Σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
- Παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.
- Έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για άλλα αδικήματα όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένες εκβιάσεις, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα.

Στο εισαγγελικό πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται για τους κατηγορούμενους ότι "η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Βίκτωρας Ρέστης και Αναστάσιος Πάλλης και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθήσης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες".

Η εισαγγελική έρευνα εντόπισε και την "ομάδα κρούσης" της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με το πόρισμα μετείχαν πρώην αστυνομικοί και αλλοδαποί μπράβοι κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Οι "επικεφαλής" της εγκληματικής οργάνωσης, ο γνωστός εφοπλιστής και ο στενός του συνεργάτης είχαν – κατά το εισαγγελικό πόρισμα- εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους ενώ στο πόρισμα σημειώνονται και περιπτώσεις ανατριχιαστικών μεθόδων  που εφάρμοζε η "συμμορία".

Οι εισαγγελείς που μετείχαν στην ομάδα υπό την κυρία Τουλουπάκη που διενήργησε την έρευνα είναι οι Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είχε απασχολήσει και παλαιότερα τη Δικαιοσύνη σε υπόθεση δανείων που του είχαν χορηγηθεί από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο στενός του συνεργάτης είχαν προφυλακιστεί.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X