Γλυκιά απόλαυση: Τούρτα από….κρέπες!

<div><span><strong>Υλικά</strong></span></div>
<ul>
<li>6 κρέπες</li>
<li>200 ml κρέμα γάλακτος</li>
<li>250 ml sour Cream</li>
<li>3 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li><sup>1</sup>/<sub>4</sub> κ.γ. εσάνς βανίλιας</li>
<li>250 γρ. βατόμουρα</li>
<li>άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<div> </div>
<div><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div>Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε τη με την sour Cream, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση.</div>
<div>Αφήστε στην άκρη μια χούφτα βατόμουρα. Λιώστε τα υπόλοιπα με πιρούνι και προσθέστε τα στο μείγμα της κρέμας. Ανακατέψτε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.</div>
<div>Βάλτε μία κρέπα σε μια πιατέλα, απλώστε από πάνω το ένα πέμπτο της κρέμας και απλώστε και δεύτερη κρέπα. Συνεχίστε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.</div>
<div>Διακοσμήστε την κορυφή της τούρτας με την κρέμα που φυλάξατε και τα υπόλοιπα βατόμουρα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.</div>
<div><br /><strong>Συμβουλή</strong></div>
<div>Αυτή η τούρτα είναι εξαιρετικά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με φράουλες ή μύρτιλλα και να έχετε ένα εξίσου απολαυστικό αποτέλεσμα. Συχνά χρησιμοποιείται και μαρμελάδα ως υποκατάστατο των φρέσκων φρούτων. Δοκιμάστε μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.</div>

Σχετικά άρθρα