Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ψείρες στα γεννητικά όργανα: Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση
Ψείρες στα γεννητικά όργανα: Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση thumbnail

Ψείρες στα γεννητικά όργανα: Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Κάθε φορά που οας πονούν τα γεννητικά σας όργανα, σκέφτεστε αμέσως ότι πρόκειται για κάποια γυναικολογική ασθένεια. Η περιοχή του αιδοίου όμως μπορεί να προσβληθεί και από άλλες αρρώστιες.


Ορισμένες ασθένειες του δέρματος μπορούν επίσης να προσβάλουν το αιδοίο: ο λειχήνας, η ψωρίαση, το έκζεμα. Σ' αυτή την περίπτωση, ο γυναικολόγος συνιοτά τη συμβουλή δερματολόγου.


Μερικά παράσιτα, όπως οι ψείρες του εφηβαίου, μπορεί να εγκατασταθούν στα γεννητικά όργανα, και συγκεκριμένα σιο εφή-βαιο. Κολλάνε με τη σωματική επαφή, αλλά και από τους υπνόσακους, τα σεντόνια, τις κουβέρτες και τα ρούχα.


Οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί από αυτά τα παράσιτα, όπως τα παιδιά που κολλάνε ψείρες σιο σχολείο.


Οι ψείρες του εφηβαίου (ο επιστημονικός όρος είναι Phtirius pubis) φωλιάζουν στη ρίζα της τρίχας, ρουφούν το αίμα και γεννούν αυγά (κάθε θηλυκή ψείρα γεννά περίπου πενήντα αυγά το μηνα). Ο κύκλος ανάπτυξης της ψείρας του εφηβαίου εξελίσσεται στο δέρμα και τα ρούχα, όπου τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε μία εβδομάδα, Οι κόνιδες (τα αυγά της ψείρας) γαντζώνονται στις τρίχες.


Πώς θα καταλάβω οτι πρόκειται για ψείρες του εφηβαίου;


Οι ψείρες του εφηβαίου προκαλούν φοβερή φαγούρα, Επιπλέον, ανακαλύπτετε πολύ μικρές κηλίδες αίματος στο εσώρουχό σας. Μηορείτε να ελέγξετε μόνες σας το αιδοίο σας με γυμνό μάτι ή με μεγεθυντικό φακό. Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν οι κόνιδες, γιατί είναι γκριζωπές και κολλούν στις τρίχες. 


Πώς θα απαλλαγώ οπό αυτές;


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Εκείνος θα σας δώσει φάρμακα- προϊόντα σε μορφή σκόνης τα οποία τις σκοτώνουν. Τα φάρμακα αυτά είναι διαφορετικά από εκείνα που χρησιμοποιούνται για τις κοινές ψείρες. Δεν πρέπει να ξεχνάτε να pixvru otrcn τη σκόνη στα σκεπάσματα και τα ρούχα σας και, αν είναι δυνατον, να πλένετε με κουτό νερό τα εσώρουχά σας.


Kείμενο της Ιατρού Borten Krivine 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X