Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Πώς οι συνθήκες ύπνου σχετίζονται με καρκίνο;
Πώς οι συνθήκες ύπνου σχετίζονται με καρκίνο; thumbnail

Πώς οι συνθήκες ύπνου σχετίζονται με καρκίνο;

Μπορούν οι χρόνιες εναλλαγές φωτός-σκότους να σχετίζονται με την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού; Έκθεση του Current Biology, δείχνει ότι ο ανήσυχος ύπνος και οι διαταραγμένες ώρες ύπνου οδηγούν σε καρκίνο.


Για τους ανθρώπους, οι βάρδιες στην εργασία και τα άστατα ωράρια ύπνου είναι αυτά που πιθανότατα ευθύνονται για την εμφάνιση του καρκίνου.
Δεν φταίνε οι βάρδιες βέβαια από μόνες τους αλλά οι στρεσογόνες συνθήκες που αυτές δημιουργούν.
Οι ερευνητές είπαν ότι οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης καρκίνου του μαστού δεν πρέπει ποτέ να εργάζονται σε βάρδιες, αν και ακόμα αυτό δεν έχει αποδειχθεί ότι ισχύει στους ανθρώπους.


Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν επίσης ότι τα ζώα με διαταραγμένο ύπνο (αντίστοιχο των ανθρώπων που κοιμούνται διαφορετικές ώρες ανάλογα της βάρδιάς τους) ήταν 20% βαρύτερα παρά το ότι έτρωγαν ακριβώς την ίδια ποσότητα τροφής.
Η διαταραχή του βιολογικού ρολογιού του σώματός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου ή να επιταχύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.
Για την σωστή πρόσληψη όλων, οι γιατροί συμβουλεύουν να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο σωματικό μας βάρος, οι γυναίκες στην ψηλάφηση του στήθους τους και οι εργοδότες να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους εργαζομένους τους.


virus.com.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X