Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Νεαρή Γαλλίδα «καθαρή» από AIDS χωρίς φάρμακα
Νεαρή Γαλλίδα «καθαρή» από AIDS χωρίς φάρμακα thumbnail

Νεαρή Γαλλίδα "καθαρή" από AIDS χωρίς φάρμακα


Νέες ελπίδες για την εξεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά του AIDS γεννά η περίπτωση μιας νεαρής Γαλλίδας.


Η 18χρονη γεννήθηκε με τον ιό HIV. Έλαβε θεραπεία έως την ηλικία των έξι και τα τελευταία 12 χρόνια δεν παίρνει αντιρετροϊκά φάρμακα.


Μέσα στο διάστημα αυτό, τα επίπεδα του ιού στο αίμα της είναι σε μη μετρήσιμα επίπεδα.


«Αν εντοπίσουμε τα ίδια χαρακτηριστικά με άλλους ασθενείς, τους ίδιους μηχανισμούς, ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τη θεραπεία με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν τον ιό από μόνοι τους, χωρίς να τους εκθέσουμε σε κανένα κίνδυνο», δήλωσε ο παιδίατρος Πιερ Φρανς,


Η νεαρή Γαλλίδα είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ασθενούς που μολύνθηκε από τον ιό πριν τη γέννηση ή κατά τον τοκετό και παρουσιάζει μακροχρόνια ύφεση.


«Ίσως πρόκειται για ένα βήμα προς την ανακάλυψη ενός εμβολίου, που θα προλαμβάνει την μόλυνση. Και η νεαρή αυτή έχει ένα ανοσοποιητικό σύστημα που την προστατεύει από τον πολλαπλασιασμό του ιού», ανέφερε ο δρ. Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσί.


Η περίπτωση της Γαλλίδας παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στο Βανκούβερ.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εκτίμηση πως η έγκαιρη χορήγηση θεραπείας του HIV έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα.


πηγη euronews


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X