Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πράγματα που μας πιέζουν σε μια σχέση και χωρίζουμε
Πράγματα που μας πιέζουν σε μια σχέση και χωρίζουμε thumbnail

Λευτέρης, αναγνώστης τοy boro.gr

Πράγματα που μας πιέζουν σε μια σχέση και χωρίζουμε

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Με χώρισε η κοπέλα μου πριν από μια βδομάδα με τον λόγο ότι είναι πιεσμένη από πολλά πράγματα και θέλει λίγο χρόνονα χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Έκανε δυο δουλειές και πιεζόταν και είχε και κάποια οικογενειακά πτοβλήματα και ήταν και πιεσμένη από αυτά. Κατά τα άλλα και εγώ ήμουν πιεστικός κάποιες φορές στη σχέση επειδή δεν την έβλεπα αρκετό καιρό. Είχαμε μια σχέση σχεδόν τρία χρόνια. Στη σχέση μας ήμασταν πολύ καλά και δεν μαλώναμε απλώς με προειδοποιούσε άμα έκανα κάτι λάθος όπως και εγώ αυτή. Δε ξέρω τι να κάνω σας παρακαλώ βοηθήστε με.
 Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου 


Κατερίνα Δημητρίου


Ο χωρισμός μπορεί να είναι αναπόφευκτος, ήδη αποφασισμένος από την σύντροφό σας, νομίζω όμως ότι αυτό το ξέρετε. Εάν θέλετε να έχετε μια ακόμη ευκαιρία μαζί της λοιπόν ζητήστε την. Θα σας πρότεινα να την πλησιάσετε με ειλικρίνεια και να της πείτε ότι σας αξίζει και των δυο μια ευκαιρία να δείτε ειλικρινά, χαλαρά και όμορφα ο ένας τον άλλον πριν τον χωρισμό. Το επιχείρημα “μου αξίζει μια ευκαιρία χωρίς να σε κουράσω και να εξαντλήσω την υπομονή σου” μάλλον είναι καλό στην περίπτωσή σας αφού όπως λέτε είχατε μια καλή σχέση χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις.


Προτείνετε λοιπόν μια σχέση  ελεύθερη, διασκεδαστική για λίγο καιρό, όπου θα μπορείτε να βγαίνετε και με άλλους και δεν θα έχετε δικαίωμα να ρωτάτε ο ένας τον άλλον γι΄αυτό.


Εάν δεχθεί, διατρέχετε το ρίσκο μιας ακόμα απόρριψης, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να δείξετε το κομμάτι εκείνο του εαυτού σας που δεν ξέρει ακόμα. Το γεγονός ότι δεν συγκρουόσασταν καθόλου αλλά απλά προειδοποιούσατε ο ένας τον άλλον για το τι δεν σας άρεσε, ίσως δεν είναι τόσο θετικό όσο νομίζετε. Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλλετε λίγο πιπέρι στην σχέση σας και να  δείξετε ποιος είστε, τι θέλετε και τι σκέφτεστε;


Μια ελαφριά σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σ’έναν βαθύτερο δεσμό, είναι εύκολο να ζούμε ακουμπώντας μόνο τα προτερήματα του άλλου, να αποφεύγουμε τα ελλατώματά του και να σταματάμε στα όριά του, αλλά έτσι δεν φτιάχνουμε μαζί του τα κοινά μας όρια σαν ζευγάρι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε, παράλληλα,  να ανεβάστε την αξία σας στην αγορά του έρωτα: ρίξτε την ιδέα “της άλλης στην ζωή σας”  και κάντε την πιστευτή μέσα από τα λεγόμενα των φίλων σας.


Ίσως αυτό να βοηθήσει και στην περίπτωση που κάποιος άλλος της έχει τραβήξει την προσοχή. Ωστόσο, επειδή κανένας δεν θέλει να βγαίνει πράγματι ο σύντροφός του/της με άλλον καλύτερο απ’αυτόν μη δώσετε καμία πραγματική απόδειξη για “την άλλη στην ζωή σας”.


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X