Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς καταλαβαίνεις ότι κάποιος έχει έρπη;
Πώς καταλαβαίνεις ότι κάποιος έχει έρπη;  thumbnail

Πώς καταλαβαίνεις ότι κάποιος έχει έρπη;

 


Ο έρπητας τύπου II είναι αυτός που προσβάλλει τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, αλλά και τους γλουτούς και τους μηρούς. O έρπητας τύπου I μπορεί να μεταδοθεί από το στόμα στο αιδοίο με τα χέρια, τα χάδια ή τα φιλιά και να μετατραπεί σε έρπητα τύπου II, που μεταδίδεται με τη σεξουαλική πράξη.


Ποια είναι τα συμπτώματα του έρπητα;


Η πρώτη επίθεση της ερπητικής νόσου είναι καμιά φορά δριμεία. Αυτή η φάση ονομάζεται πρωτομόλυνση και κάνει την εμφάνισή της 3 περίπου εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Εκδηλώνεται με φαγού­ρα και έντονους πόνους στο αιδοίο.


Το εξάνθημα του έρπητα εμφανί­ζεται με τη μορφή φυσαλίδων γεμάτων υγρό. Πολύ γρήγορα, οι φυσαλίδες σπάνε και πληγώνουν το δέρμα.


Ένας επώδυνος λεμφαδένας στη βουβωνική περιοχή σύστοιχα, πυρετός και έντονη κόπωση συ­νοδεύουν την εξέλιξη του εξανθήματος. Η θεραπεία διαρκεί 15 μέρες και χρειάζονται άλλες 10 με 12 μέρες για να επουλωθούν τα σπυράκια. Μετά τη θεραπεία, ο ιός μένει μέσα στον οργανισμό. Μπορά να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά ή, αντίθετα, να υποτροπιάσει.


Σε πολλές περιπτώσεις, η πρωτομόλυνση περνά απαρατήρητη. Μπορεί να αντιληφθείτε την ασθένεια κατά τη διάρκεια κάποιας από τις υποτροπές, οι οποίες εκδηλώνονται όλο και πιο αραιά και διαρ­κούν όλο και πιο λίγο. Αυτές οι υποτροπές εκδηλώνονται όταν έχε­τε περίοδο, όταν ανεβάζετε πυρετό ή όταν ταράζεστε ψυχολογικά.


Αν έχετε αμφιβολίες, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε ιατρό. 


Από τη Dr. Irene Borten 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X