Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος;
Σεξ: Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος;  thumbnail

Σεξ: Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος;

Τι συμβαίνει όταν η περίοδος δεν έρχεται;


Aπαντήσεις σε ερωτήματα νέων κοριτσιών 


 Κείμενο της Dr Irene Borten 


Η απουσία της περιόδου ονομάζεται αμηνόρροια. Οταν μια κο­πέλα δεν είχε ποτέ περίοδο, έχουμε το φαινόμενο της πρωτοπα­θούς αμηνόρροιας.


Σε έφηβες κοπέλες σε  ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει ατρησία υμένα, δη­λαδή ο παρθενικός υμένας είναι πολύ κλειστός και δεν έχει


 άνοιγ­μα για να περάσει το αίμα της περιόδου. Αυτό το πρόβλημα λύνε­ται οριστικά με μια μικρή χειρουργική τομή του παρθενικού υμένα.


Σε ακόμα πιο σπάνιες περιπτώσεις, αλλά πολύ πιο σοβαρές, η αμηνόρροια οφείλεται σε κάποια ορμονική πάθηση ή σε σοβαρή δυσμορφία των γεννητικών οργάνων ή της υπόφυσης.


Οταν η περίοδος σταματά ύστερα από ένα διάστημα φυσιολογικών κύκλων, έχουμε το φαινόμενο της δευτεροπαθούς αμηνόρροιας.


Η πρώτη αιτία της διακοπής της περιόδου είναι η εγκυμοσύνη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτεί αμέσως η έφηβη είναι μήπως ήρθε σε επαφή με κάποιο άτομο χωρίς να πάρει προφυλά­ξεις. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μια κοπέλα που είναι παρθένα μπορεί να μείνει έγκυος χωρίς να έχει προηγηθεί διείσ­δυση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, αρκεί ο άντρας να εκσπερματώσει κοντά στο στόμιο του αιδοιου και η βλέννα να είναι καλής ποιότητας, ώστε να επιτρέψει στα σπερματοζωάρια να ανέβουν στον τράχη­λο και εν συνεχεία στις σάλπιγγες, όπου τα περιμένει το ωάριο.


Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι, αναγκαίο» παράγοντες που συμβάλ­λουν στο να προκύφει εγκυμοσύνη. Αν έχετε εστω και την πα­ραμικρή αμφιβολία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X