Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Κακό σεξ: Πώς να το βελτιώσετε σε 5 βήματα
Κακό σεξ: Πώς να το βελτιώσετε σε 5 βήματα  thumbnail

Κακό σεξ: Πώς να το βελτιώσετε σε 5 βήματα

Αν ο σύντροφός σου κάνει κακό σεξ: Λύσεις


Από τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Λουίζα ΜπερντΓενικά, το σεξ είναι δύσκολο θέμα, που μπορεί να σας προκαλέσει αμηχανία, ίσως γιατί υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει με τη σεξουαλικότητά σας ή μ’ αυτήν του συντρόφου σας, και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να το συζητάει.
Αν είναι, απλά, ότι νιώθετε αμήχανα να μιλάτε για το σεξ, τότε αυτό μπορείτε να το ξεπεράσετε. Μια ιδέα για να κάνετε την αρχή είναι να διαβάσετε δυνατά στο σύντροφό σας κάποιο βιβλίο που μιλάει για το σεξ. Μπορείτε να διαβάσετε κάποιο τέτοιο βιβλίο, δυνατά ο ένας στον άλλο, απ’ την αρχή ως το τέλος του βιβλίου, είτε διαλέγοντας κάποια κεφάλαια που φαίνονται σχετικά μ’ αυτό που σας ενδιαφέρει. Θα είναι μια εμπειρία που θα σας επιβεβαιώσει και θα σας απελευθερώσει, όπως έγινε με τους περισσότερους που το έχουν δοκιμάσει, μετά από σύστασή μου.
Αν το πρόβλημα είναι ότι σας απασχολεί κάποια πτυχή της δικής σας σεξουαλικότητας ή του συντρόφου σας, λάβετε και πάλι υπόψη σας, ότι, όταν αρχίσετε να μιλάτε γι’ αυτό, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι περιμένατε.
Το σεξ είναι ένα ευαίσθητο θέμα για όλους μας. Για σιγουρευτείτε ότι εσείς κι ο σύντροφός σας μπορείτε να συζησετε για τη Σεξουαλική σας ζωή, χωρίς κανένας απ’ τους δύο πληγωθεί, είναι καλό ο καθένας να μιλήσει για τον εαυτό τον όχι για τον άλλο. Οι οδηγίες γι’ αυτό το διάλογο, είναι σχετισμένες για να προωθήσουν ένα τέτοιο είδος συζήτησης, ό υπάρχει εστίαση περισσότερο στον εαυτό σας παρά στον άλλο:
1)Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να κάτσετε ο έν αντίκρυ στον άλλο.
2) Ο καθένας με τη σειρά του, πρέπει να πει τι είναι που εκτιμάει στη σεξουαλική σας σχέση. Θα πρότεινα το ρακάτω πλαίσιο: “Ένα πράγμα που εκτιμώ στη σεξουα. μας σχέση, είναι που εμείς…”. Ο καθένας σας μπορεί ν’ φέρει ένα πράγμα που εκτιμά και να δίνει την ευκαιρία άλλο ν’ αναφέρει κι αυτός ένα πράγμα που εκτιμά. Συνεχίστε, ώσπου να τελειώσετε μ’ αυτά που εκτιμάτε.
3. Μιλήστε για το πώς βλέπετε το σεξ. Τι σημαίνει το σεξ για σας. Κι αν μπορείτε, περιγράψτε το είδος της οεξουαλικής σας ταυτότητας, δηλαδή το είδος του άνθρωπου που θέλετε να είστε κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν νομίζετε ότι το σεξουαλικό σας στιλ δεν εναρμονίζεται με του συντρόφου οος, μιλήστε για το τι είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία στον τρόπο που κάνετε σεξ. Ρωτήστε αν θα ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει τις δικές σας επιθυμίες
4. Τι θα ήθελε εκείνος να κάνετε στο σεξ και δεν το κάνετε;
5. Μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή ζεύγους. Μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Είναι κρίμα μια σχέση που μπορεί να βελτιωθεί και να γίνειο συναρπαστική να καταλήξει σε χωρισμό. Διερευνήστε όλες τις δυνατότητες που έχετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X