Αρχική / More / Life stories / Ποιος ειναι ο Χρήστος Σπίρτζης και εντυπωσιακή ξανθιά συζυγός του!
Ποιος ειναι ο Χρήστος Σπίρτζης και εντυπωσιακή ξανθιά συζυγός του! thumbnail

Ποιος ειναι ο Χρήστος Σπίρτζης και εντυπωσιακή ξανθιά συζυγός του!

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.


Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.

 Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
 Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

 Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

 Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.

 Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


 

Ως πρόεδρος του ΤΕΕ άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική απορρύθμισης του επαγγέλματος του μηχανικού τόσο προς τις κυβέρνησεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Λουκά Παπαδήμου όσο και προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε επιβάλει πρόστιμο στο ΤΕΕ για μη σύννομο καθορισμό των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών. Ο κ. Σπίρτζης μιλούσε για "στημένο σκηνικό απαξίωσης των μηχανικών και παραπληροφόρησης για τις αμοιβές τους". 


 


Ο κ. Σπίρτζης είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις του κλάδου, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, για ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα των τεχνολόγων να γίνονται ελεγκτές δόμησης και η απαγόρευση διαφόρων ειδικοτήτων μηχανικών να αναλάβουν αρχιτεκτονικές μελέτες σε παραδοσιακούς οικισμούς ή στατικές μελέτες, δικαίωμα που είχαν μόνοι οι αρχιτέκτονες και οι στατικοί, αντίστοιχα.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ;Η Δήμητρα Φουφρή είναι η 41 ετών και σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Η εμφάνισή της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τα μακριά ξανθά μαλλιά να είναι το σήμα κατατεθέν της, και οι παλιοί γνωστοί έχουν να λένε τόσο για την ομορφιά της όσο και για τη φυσική ευγένειά της.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και μάλιστα από το Κλασικό Τμήμα του σχολείου, που θεωρείται το πιο απαιτητικό. Η αγάπη της για τις κλασικές σπουδές την οδήγησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι με ένα μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία και σήμερα, παρά τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις της, ετοιμάζει το διδακτορικό της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τον σύζυγό της τον γνώρισε όταν, ως νεαρός μηχανικός, άρχιζε τη συνδικαλιστική δράση του στο Τεχνικό Επιμελητήριο το 2001. Κοινοί φίλοι τούς έφεραν κοντά και από τότε έγιναν αχώριστοι. Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία επισημοποίησαν τη σχέση τους. Εχουν δύο παιδιά, τον 11χρονο Παναγιώτη και την 8χρονη Κάλια. Εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ ασχολείται με θέματα ασύλου για τους πρόσφυγες. 

Με πτυχία και περγαμηνές, άλλες μάχιμες και άλλες συνταξιούχες, πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, αλλά διαθέτουν πάντα χρόνο για την οικογένειά τους


Κάποτε είχε και τη δική της εκπομπή στην ΕΡΤ με τίτλο "Διαβάζοντας", που ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και τον κινηματογράφο, ενώ εκείνοι που τη γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που απολαμβάνει ιδιαίτερα τη λογοτεχνία.

 Παρακολουθεί με πάθος την επικαιρότητα και έχει εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη, την οποία δεν διστάζει να εκφράζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και είναι ιδιαίτερα κοινωνική, αποφεύγει τη δημοσιότητα και κυρίως να συνοδεύει τον σύζυγό της σε επίσημες εμφανίσεις, ενώ έχει απορρίψει κάθε πρόταση για συνέντευξη. 

Τον συνοδεύει μόνο σε κάποια στέκια, όπου με τη συντροφιά του συζύγου της και φίλων απολαμβάνουν ένα καλό γεύμα και μια καλή συζήτηση. Οπως μας λέει οικογενειακός φίλος τους, "σε αυτές τις συντροφιές η Δήμητρα πρωταγωνιστεί και ο σύζυγός της Χρήστος κατά κανόνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον".


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X