Τιμωρία για την σβάστικα στην Κροατία!

Διαβάστε ακόμα:

Σβάστικα στο χορτάρι στο Κροατία – Ιταλία

Με «βαριά» καμπάνα τιμωρήθηκε η Κροατία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA για την σβάστικα που είχε… χαράξει κάποιοι στον χλοοτάπητα του γηπέδου στο Σπλιτ, όπου έγινε το ματς με την Ιταλία για τα προκριματικά του EURO 2016… Η Κροατία τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού από τον 8ο όμιλο-είναι 1η, αλλά πλέον έχει 13 πόντους-, να δώσει τα επόμενα δυο ντός έδρας ματς κεκλεισμένων των θυρών και 900.000 ευρώ πρόστιμο! Η κροατική ομοσπονδία έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός τριών ημερών.

Σύμφωνα με το «Associated Press» αυτή είναι η πιο αυστηρή ποινή που έχει επιβάλλει η UEFA σε θέματα που αφορούν τον ρατσισμό… Η Ομοσπονδία της Κροατίας με επιστολή της στην UEFA είχε ζητήσει συγνώμη, ζητώντας κατανόηση και επιείκεια, αλλά δεν γλίτωσε την τιμωρία.   

Την ίδια ώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει η κροατική αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει αυτόν ή αυτούς που σχημάτισαν μια ναζιστική σβάστικα στον χλοοτάπητα ποδοσφαιρικού γηπέδου του Σπλιτ. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ράνκο Οστόγιτς.

Σχετικά άρθρα