Ιστορική πρόκριση για Τίγκρες (video)

Ιστορικές στιγμές ζει η Τίγκρες, καθώς κατάφερε στην έδρα της στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες να ανατρέψει με το 3-1 την εις βάρος της ήττα στο πρώτο ματς (2-1) στο πρώτο ματς από την Ιντερνασιονάλ και έτσι θα παίξει πρώτη φορά στους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ! Πρώτο γκολ στη διοργάνωση πέτυχε ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ. Να αναφέρουμε ότι ποτέ στην ιστορία του θεσμού ομάδα από το Μεξικό δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο! Έτσι οι «τίγρεις» έχουν μία χρυσή ευκαιρία να γράψουν ιστορία…

Η Τίγκρες μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ πέτυχε  το 1-0. Ο Νταμ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζινιάκ με δυνατή κεφαλιά σκόραρε, γκολ που ανέβασε και άλλο την ψυχολογία των γηπεδούχων! Στο 41’ η γηπεδούχος στάθηκε και τυχερή, καθώς μετά από ολέθριο λάθος του Zέφερσον είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, με κάπως απίθανο τρόπο και έτσι έγινε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τίγκρες πέτυχε το 3-0 με κεφαλιά-ψαράκι του Αρέβαλο Ρίος στο 54′ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Νταμ (δυο ασίστ), ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (51’) πέναλτι έχασε ο Σόμπiς. Στο 89’ η Ιντερνασιονάλ μείωσε σε 3-1 με τον Λόπες.
Οι συνθέσεις:
ΤΙΓΚΡΕΣ: Γκούζμαν, Χιμένες, Ρίβας, Ζουνίνιο, Τόρες, Αρεβάλο, Πισάρο, Νταμ (83′ Λούγκο), Ακίνο (74′ Αλβάρες), Ζινιάκ, Σόμπις.
ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ: Άλισον, Ουίλιαμ (78′ Μούρα), Ερνάντο, Χουάν, Τζέφερσον, Ντ’Αλεσάντρο, Ντουράδο, Αράνγκις, Βαλδίβια (74′ Μεστσίνι), Νιλμάρ (58′ Σάσα), Λόπες.

Τα διπλά ματς με την Ρίβερ στους τελικούς είναι διπλά! Το πρώτο θα διεξαχθεί στο Μεξικό, γιατί η χώρα δεν βρίσκεται στην ομοσπονδία (CONMEBOL) και αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να τελειώσει η διοργάνωση εκτός Νοτίου Αμερικής. Γι’ αυτό το λόγο και η Ρίβερ Πλέιτ είναι η ομάδα που εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Ρίβερ Πλέιτ έχει κερδίσει το τουρνουά το 1986 και 1996.

Σχετικά άρθρα