Κουρασμένος και «άσφαιρος»

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Τουρκίας με ισοπαλία δίχως γκολ κόντρα στην Αντάλιασπορ, με τον Μάρκο Σίλβα να κάνει πολλές δοκιμές ενόψει των τελικών αποφάσεών του για τη διαμόρφωση του ρόστερ και την ελληνική ομάδα να δείχνει αρκετά κουρασμένη από την προετοιμασία. Δίχως τις επιθετικές ιδέες που είχε εναντίον της Φενέρ αλλά με καλύτερη αμυντική συμπεριφορά. Οι ερυθρόλευκοι ήταν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σε αυτό το διάστημα τις καλύτερες ευκαιρίες τους, με τον Πάρντο να δείχνει ότι ανεβαίνει, τον Τσόρι επίσης, αλλά και το νεαρό Νικολάου ως αριστερό μπακ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στην παρθενική συμμετοχή του. Ο Ολυμπιακός που δεν είχε και σε αυτό το φιλικό αρκετούς παίκτες διαθέσιμους λόγω τραυματισμού, ενώ περιμένει φυσικά και τις μεταγραφές του σε άμυνα και επίθεση. Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Καραμάνος, ο μοναδικός που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά Αυστρίας και Τουρκίας. 
 
Ο Σίλβα έκανε αρκετές δοκιμές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Καπίνο για πρώτη φορά βασικό, την άμυνα ίδια με Ομάρ, Μασουακού, Βούρο και Αυλωνίτη, τον Κασάμι δίπλα στον Ζντιέλαρ. τους Ντοσεβί, Ντουρμάζ στα άκρα και τον Φουστέρ πίσω από τον φορ Ολαϊτάν. 
 
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει ψηλά, κέρδισε δέκα κόρνερ έως το ημίωρο (!) αλλά δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, παρά τις προσπάθειες του Φουστέρ από καλή θέση στο 12 και στο 13, τα σουτ του Κασάμι στο 24 και στο 29 και ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Ντουρμάζ στο 44. Ο Καπίνο ήταν σταθερός σε 2-3 αντεπιθέσεις και σουτ των Τούρκων που είχαν καλή ευκαιρία με τον Κίλιτς στο 20΄Γενικά σε αυτό το διάστημα το ματς δεν είχε ρυθμό, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν φλύαρος και δεν πήρε βοήθειες από τον άκεφο Μασουακού.
 
Με την έναρξη της επανάληψης ο Σίλβα έκανε έξι αλλαγές κι ο Ολυμπιακός είχε δυναμικό μπάσιμο στο παιχνίδι με ηγέτη τον Τσόρι που είχε μια εκτέλεση φάουλ στο 49 λίγο άουτ. Ο Χάρα λίγο πριν από αυτή τη φάση σούταρε αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ και λίγο μετά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά σε σέντρα του Πάρντο. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν συνέχεια για αρκετή ώρα και απείλησαν ξανά στο 66 με τον Μπουχαλάκη και στο 69 με το απευθείας σουτ του Πάρντο που πέρασε λίγο άουτ. 
 
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Μάρκο Σίλβα έβαλε φορ τον Μπενίτες που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος και πέρασε αριστερά τον Χάρα, δεξιά τον Πάρντο και τον Φορτούνη πιο κοντά στον Τσόρι. Ο Παραγουανός είχε διάθεση, με σουτ στο 77 που μπλόκαρε ο Ντεμίρ. Στο 78 η σέντρα του Πάρντο κόπηκε την τελευταία στιγμή. Σε ετοιμότητα ο Καπίνο στο 83 απέκρουσε το σουτ του Ντιαρά, στην καλύτερη στιγμή της Αντάλια που είχε κι άλλες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Λαζάρεβιτς και τον Μπασάν, εκμεταλλευόμενη την κόπωση των αμυντικών του Ολυμπιακού. 
 
Στο 88 ο Τσόρι βγήκε γρήγορα στην κόντρα αλλά η πάσα του στον Μπενίτες ήταν λίγο πιο δυνατή και χάθηκε η ευκαιρία για το γκολ της νίκης.
 
Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην Ελλάδα και ο Σίλβα θα πάρει τις αποφάσεις του για τους παίκτες που θα κοπούν από το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας, από την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολλανδία.
 
ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ: Οζένκ (67 Ντεμίρ), Σίμσεκ (57 Καντεμίρ), Αράτ (60 Αταλάι), Τσελούστκα (27 Γκόρ), Αϊτακ, Τσίκο (56 Τσελίκ), Μπεκμεζκί (59 Γιλντιρίμ), Ακμπάμπα (65 Αρας), Μπασάν, Κίλιτς (56 Λαζάρεβιτς), Μπιλά (60 Ντιαρά)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Αυλωνίτης, Βούρος, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού (46 Νικολάου), Κασάμι (46 Μπουχαλάκης), Ζντιέλαρ (46 Φορτούνης), Φουστέρ (46 Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46 Πάρντο), Ντοσεβί (72 Μπενίτες), Ολαϊτάν (46 Χάρα)

Σχετικά άρθρα