Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Financial Times: Στις 11 Αυγούστου το επόμενο Eurogroup για την Ελλάδα
Financial Times: Στις 11 Αυγούστου το επόμενο Eurogroup για την Ελλάδα thumbnail

Financial Times: Στις 11 Αυγούστου το επόμενο Eurogroup για την Ελλάδα

Την 11η Αυγούστου εξετάζουν ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται διπλωματικές πηγές. 


Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί για τον αν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, ύψους 86 δισ. ευρώ, μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων.


Επισημαίνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία έγκαιρα, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Αυγούστου, τότε οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να κάνουν ότι έκαναν και για την αποπληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ που έληξε στις 20 Ιουλίου: 


Να χορηγήσουν ένα δάνειο – «γέφυρα» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ). Ο ΕΜΧΣ δάνεισε ήδη 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και απομένουν άλλα 6 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο αυτό.


tvxs.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X