Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Capital controls: Δείτε τι αλλάζει σήμερα στα όρια αναλήψεων
Capital controls: Δείτε τι αλλάζει σήμερα στα όρια αναλήψεων  thumbnail

Capital controls: Δείτε τι αλλάζει σήμερα στα όρια αναλήψεων

Από αυτό το Σάββατο και για κάθε εβδομάδα από εδώ και στο εξής το όριο ανάληψης ανεβαίνει στα 420 ευρώ. Μπορεί κάποιος να παίρνει 60 ευρώ την ημέρα ή 420 ευρώ κάθε Σάββατο.

Ήδη από το πρωί έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες ουρές στις τράπεζες. Συγκεκριμένα, σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν παίρνοντας 300 ευρώ. Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.

Στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν «σηκώσει» μέχρι τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας, το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται μέχρι τα 300 ευρώ, το χάνουν και δεν μπορούν να το πάρουν συμπληρωματικά στην επόμενη ανάληψή τους.

Με τη νέα εβδομάδα ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Έτσι, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή τη Δευτέρα) ή 240 τη μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.
Βαρύ είναι το κόστος που πληρώνει η ελληνική οικονομία εξαιτίας των capital controls, με τις εκτιμήσεις να το ανεβάζουν σε τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ τον μήνα.

Υπάρχουν όμως και σενάρια τρόμου στα οποία, ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες, ο μηνιαίος λογαριασμός ανεβαίνει έως και στα 3 δισ. ευρώ, με θύματα εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τον πίνακα της εφημερίδας Τα Νέα για τον απολογισμό του πρώτου μήνα εφαρμογής των capital controls


Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=435073&catID=2Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X