Δίψα Φίνμπο για Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι θα βρει στο πρόσωπο του Άλφρεντ Φινμπόγκασον τον δεινό σκόρερ και το εύκολο γκολ που φαίνεται πως λείπει από την ομάδα στην έως τώρα προετοιμασία της για τη νέα περίοδο. Κι ότι ο Ισλανδός σέντερ φορ θα μετατρέψει σε παρένθεση της παραγωγικότατης καριέρας του τη μετριότατη χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, την ομάδα που πέρυσι είχε κερδίσει τη μεταγραφική μάχη για την απόκτησή του αλλά φέτος τον δανείζει στον Ολυμπιακό με τη δυνατότητα των ερυθρόλευκων να αποκτήσουν σε ένα χρόνο τα δικαιώματά του εάν πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό στους Βάσκους.
 
Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή η προοπτική του Ολυμπιακού αποτελεί αυτήν ακριβώς την ευκαιρία να ξαναφτιάξει το όνομά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία του που έπεσε κατακόρυφα με την άγονη σεζόν στην Primera. 
 
Το μεγαλύτερο κίνητρο για τον Φινμπόγκασον και την ελληνική σελίδα της καριέρας του είναι η δυνατότητα που έχει με τον Ολυμπιακό να παίξει για πρώτη φορά στη ζωή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δη του Τσάμπιονς Λιγκ!
 
Διότι μπορεί να έχει βάλει ήδη πάνω από 120 γκολ στην επαγγελματική καριέρα του σε Ισλανδία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και στην Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά δεν έχει παίξει ποτέ σε αγώνα ομίλων του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ! 
 
Με την Χέλσινμποργκ στη Σουηδία είχε κάνει καλά ματς με ένα γκολ και πέντε ασίστ κόντρα στη Σλασκ Βρότσλαβ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μερικές συμμετοχές δίχως γκολ είχε σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ με την Μπρέινταμπλικ στην Ισλανδία και την Χέρενφεν. Με τη Σοσιεδάδ δεν έπαιξε πέρσι στα προκριματικά της διοργάνωσης λόγω τραυματισμού. 
 
Καταλαβαίνει κανείς πως η πρόκληση για τον νέο ερυθρόλευκο επιθετικό να δείξει την αξία του στο κορυφαίο επίπεδο είναι πολύ μεγάλη, από τη στιγμή που δεν είχε την ευκαιρία στο παρελθόν να το κάνει. Κι αυτή τη δίψα διάκρισης του Φινμπόγκασον μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του ο Ολυμπιακός, επενδύοντας σε έναν χαρισματικό σκόρερ…

Σχετικά άρθρα