Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Άσκηση στην εγκυμοσύνη και σακχαρώδης διαβήτης
Άσκηση στην εγκυμοσύνη και σακχαρώδης διαβήτης thumbnail

Άσκηση στην εγκυμοσύνη και σακχαρώδης διαβήτης

Η μέτρια άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη κύησης κατά 31%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες! Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, με την άσκηση περιορίζεται η αύξηση του βάρους της εγκύου.


Αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλοί και όσα υποστηρίζονταν παλαιότερα, υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση είναι προσφέρει θετικά αποτελέσματα και επιτρέπεται όταν η εγκυμοσύνη δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Φυσικά, οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται μετά από συνεννόηση με το γιατρό και με την απαραίτητη προσοχή, μέσα σε λογικά πλαίσια. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων συστήνει στις εγκυους να ασκούνται τουλάχιστον για 30 λεπτά την ημέρα με μέτρια ένταση.


Ο διαβήτης κύησης είναι μια συχνή πάθηση που προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, πρόωρο τοκετό, αύξηση της καισαρικής και πολλά άλλα. Επίσης προδιαθέτει τη μητέρα για διαβήτη ενηλίκων για το υπόλοιπο της ζωής της, αλλά και για παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη και το παιδί όταν θα μεγαλώσει.


Με την σωστή άσκηση μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης όλων αυτών των προβλημάτων και έτσι να έχουμε πιο υγιείς εγκύους και μωρά!


www.healthylady.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X