Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Independent: Εντός 12 μηνών θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε
Independent: Εντός 12 μηνών θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε thumbnail

Independent: Εντός 12 μηνών θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε

Οι Βρετανοί θα πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν για την παραμονή τους ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, γράφει η εφημερίδα Independent on Sunday, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερονπιστεύει ότι η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας σύντομα θα δώσει τις καλύτερες πιθανότητες στην κυβέρνησή του να αποσπάσει παραχωρήσεις από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης του Ιντιπέντεντ, ο Κάμερον σχεδιάζει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, και εκτιμάται πως η ψηφοφορία θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.


Ο Κάμερον είχε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως τα τέλη του 2017 στο μανιφέστο των Τόρις ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου.


Μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε, ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει υποστήριξη για τα σχέδιά του.


Ο Κάμερον επιδιώκει την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, όπως μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης επιδομάτων στους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη Βρετανία από άλλα κράτη μέλη και η εξαίρεση της Βρετανίας από την ελεύθερη κίνηση των προσώπων.


Μια εκπρόσωπος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.


koutipandoras.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X