Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Η Δανάη Στράτου μηνύει εφημερίδα για τις ΦΩΤΟ της πισίνας στην Αίγινα
Η Δανάη Στράτου μηνύει εφημερίδα για τις ΦΩΤΟ της πισίνας στην Αίγινα thumbnail

Η Δανάη Στράτου μηνύει εφημερίδα για τις ΦΩΤΟ της πισίνας στην Αίγινα

“ Η Δανάη Στράτου καταθέτει μήνυση εναντίον του Φρίξου Δρακοντίδη και του Φέιθφουλ Γουίλιαμ ”


 

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια Βαρουφάκη, η οποία μηνύει δημοσιογράφους της εφημερίδας Πρώτο θέμα για παράνομη εισβολή στην εξοχική κατοικία τους στο νησί της Αίγινας.Συγκεκριμένα η  Δανάη Στράτου καταθέτει μήνυση εναντίον του Φρίξου Δρακοντίδη και του Φέιθφουλ Γουίλιαμ.


Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ενώ έντονη ήταν η αντίδραση από την αρχή της οικογένειας Βαρουφάκη.
Διαβάστε το κείμενο της μήνυσης που παρουσιάζει σήμερα το koutipandoras.gr


ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΕΓΚΛΗΣΗ


Tης Δανάης Στράτου της Ελένης και του Φαίδωνα, γλύπτριας- εικαστικού, κατοίκου Αθηνών, οδός Χρήστου Βουρνάζου αρ. 23, με ΑΔΤ ΑΚ 560011/4.5.2012 του Τ.Α. Παγκρατίου.


ΚΑΤΑ


 


Του Δρακοντίδη Φρίξου του Γεωργίου και της Ουρανίας, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός . . . .  αρ. . . ., με ΑΔΤ Χ 616942 / 29.2.2004 του Τ.Α. Ζωγράφου και


Του Φέιθφουλ Γουίλιαμ (FAITHFUL WILLIAM) του John και της Marianna , φωτορεπόρτερ, κατοίκου Αθήνας (Κυψέλη), οδός . . . . . . . .  αρ. . . . . .


Κύριε Εισαγγελέα,


Οι εγκαλούμενοι διέπραξαν και σε κάθε περίπτωση κατέστησαν υπεύθυνοι για την τέλεση του κατωτέρω σε βάρος μου τελεσθέντος αδικήματος ή όποιου τυχόν άλλου κριθεί ότι στοιχειοθετείται, υπό τις κατωτέρω συνθήκες και περιστάσεις:


Στην Αίγινα, στις 8-7-2015 εν γνώσει τους εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν παρά τη θέλησή μου στην εξοχική μου κατοικία, που βρίσκεται εντός περιφραγμένης έκτασης στη θέση Παγώνι στην Αίγινα. Στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας και σε απόσταση ολίγων μέτρων από αυτήν βρίσκεται κολυμβητική δεξαμενή.


Ειδικότερα, κατά την ανωτέρω ημερομηνία, και περί ώρα 19.30,  ενώ βρισκόμουν στο χώρο της πισίνας, την ίδια ώρα που ο σύζυγός μου εργαζόταν στο σαλόνι που βλέπει προς την πισίνα, αιφνιδιαστήκαμε, αντιλαμβανόμενοι ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στο χώρο της οικίας μου, απροειδοποίητα και παρά τη θέλησή μας. Τα εν λόγω άτομα, έχοντας διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση από την περίφραξη (περίπου 200-300 μ.), βρέθηκαν ενώπιόν μας εντελώς αιφνιδιαστικά, ξεπροβάλλοντας μέσα από την πυκνή βλάστηση, στο επίπεδο της πισίνας, μόλις λίγα μέτρα μακριά μας.


 


Ο πρώτος εγκαλούμενος, μόλις έγινε αντιληπτός και χωρίς καν να συστηθεί, άρχισε να θέτει ερωτήματα στο συζύγο μου Γιάνη Βαρουφάκη, Βουλευτή Β’ Αθηνών και πρώην Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ο δεύτερος εγκαλούμενος μετέφερε μια χαρακτηριστική τσάντα φωτογραφικού εξοπλισμού.


 


Αμέσως, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου, τους ζητήσαμε να αποχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στην ιδιοκτησία μου, κατά τον ανωτέρω παράνομο τρόπο, και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις εμού και του συζύγου μου, ο τελευταίος  αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή τους στον ιδιωτικό μας χώρο που προσβάλλει βάναυσα την προσωπική και ιδιωτική μας ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα στην προσωπικότητά μας.


 


Η συνεχιζόμενη επιμονή του πρώτου εγκαλούμενου να απαιτεί συνέντευξη από το σύζυγό μου, έχοντας παραβιάσει τον ιδιωτικό μας χώρο, ανάγκασε το σύζυγό μου να ζητήσει τηλεφωνικώς τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των παράνομων εισβολέων.  Πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία, προειδοποίησε τους εγκαλούμενους ότι θα το πράξει. Η απάντηση του πρώτου εγκαλούμενου ήταν ότι θα ζητήσει και αυτός τη συνδρομή της αστυνομίας.


 


 Εν συνεχεία έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο δήθεν για να καλέσει την Αστυνομία. Προσποιούμενος ότι καλεί την Αστυνομία, προφανώς χρησιμοποίησε το κινητό του για να φωτογραφίσει εμένα και το σύζυγό μου, γεγονός που προκύπτει από τη δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών στο πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 12.7.2015, καθώς και στις σελίδες 36 και 38 αυτής, που συνοδεύουν το άρθρο του με τίτλο ΄΄ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΑ΄΄, που φιλοξενείται στις σελίδες 36-38. Από τις εν λόγω φωτογραφίες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο εγκαλούμενος φωτογράφος βρισκόταν στο επίπεδο της πισίνας λίγα μόλις μέτρα μακριά μας (Σημ. Οι φωτογραφίες αυτές ήταν αδύνατον να ληφθούν παρά μόνο από κάποιον που έχει εισχωρήσει στον ιδιόκτητο χώρο μου και είχε διανύσει απόσταση τουλάχιστον 200-300 μέτρων για να φθάσει στο επίπεδο της πισίνας).


 


Στη συνέχεια, και λίγη ώρα μετά από την απομάκρυνσή τους από την οικία μου, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου, που είχαν ειδοποιηθεί από αυτόν, όπως περιγράφεται ανωτέρω,, σταμάτησαν σε χώρο έξω από την οικία μου, τους εγκαλουμένους, έλεγξαν τα στοιχεία τους και τους ανέφεραν πως το αδίκημά τους (της διατάραξης της οικιακής ειρήνης με την εισβολή τους σε ιδιωτικό χώρο) ήταν σοβαρό και πως θα μπορούσαμε με τον σύζυγό μου να κινήσουμε την διαδικασία του αυτόφωρου (αλλά δεν το πράξαμε για να μην δώσουμε συνέχεια). Κατόπιν, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου κατέθεσαν σχετική αναφορά στην υπηρεσία τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των εγκαλουμένων.


 


 


 


Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι ‘’Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη……’’.


 


Κατά δε το άρθρο 334 παρ. 1 ΠΚ. προβλέπεται ότι : ‘’ Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή ‘’.


 


Επειδή με την ως άνω πράξη τους οι εγκαλούμενοι εισέβαλαν  παρανόμως, ήτοι αυθαιρέτως και παρά τη θέλησή μου, στην περιφραγμένη ιδιοκτησία μου και έχοντας διασχίσει εντός αυτής τουλάχιστον 200-300 μέτρα βρέθηκαν στο χώρο της πισίνας που εξυπηρετεί την οικία μου, προκειμένου να μας προσεγγίσουν.


 


Επειδή ουδέποτε έδωσα τη συγκατάθεσή μου αλλά ούτε και ο σύζυγός μου για την παραπάνω παράνομη εισβολή στο χώρο της οικίας μου από τους εγκαλουμένους.


 


Επειδή ο χώρος της ιδιοκτησίας μου είναι περιφραγμένος κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δύναται να εισέρχεται ο οιοσδήποτε ελεύθερα σε αυτόν.


 


Επειδή οι εγκαλούμενοι γνώριζαν ότι ο χώρος στον οποίο εισήλθαν παρανόμως αποτελεί την εξοχική μας κατοικία και ότι δεν συνήνεσα ούτε εγώ αλλά ούτε και ο σύζυγός μου στην παράνομη είσοδό τους, παρά ταύτα θέλησαν, επιδίωξαν και τελικά κατάφεραν να εισέλθουν παρανόμως.


 


   Επειδή από όσα εκτέθηκαν προκύπτει άνευ αμφιβολίας η παράνομη συμπεριφορά των εγκαλουμένων και δικαιολογείται η άσκηση εναντίον τους της προσήκουσας ποινικής δίωξης και η παραπομπή τους στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου για να δικασθούν  ως υπαίτιοι του αδικήματος της διατάραξης οικιακής ειρήνης του άρθρου 334 παρ. 1 του Π.Κ. και όποιας τυχόν άλλης αξιόποινης πράξης κριθεί ότι στοιχειοθετείται.


 


Επειδή από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη το άσυλο της κατοικίας μου και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να εξουσιάζω το συγκεκριμένο χώρο της κατοικίας μου, όπου διαμένω και φυλάσσω τα αγαθά μου και το δικαίωμά μου να αισθάνομαι ασφαλής στην απόλυτα ιδιωτική μου σφαίρα.


 


Επειδή περαιτέρω από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη δημοσίως η προσωπικότητα μου, με τη δημοσίευση των παρανόμως και χωρίς τη συγκατάθεσή μου ληφθέντων φωτογραφιών στον Τύπο, αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής των εγκαλουμένων στην κατοικία μου.


 


 


 


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ


 


Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας


 


ΖΗΤΩ


 


 


 


Να ασκηθεί σε βάρος των εγκαλουμένων  η προσήκουσα ποινική δίωξη και να επιβληθεί σ’ αυτούς η νόμιμη τιμωρία και δηλώνω ότι παρίσταμαι στην προδικασία, ως πολιτικώς ενάγουσα και ότι θα παραστώ με την ιδιότητα αυτή στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού Δικαστηρίου, που θα επιληφθεί των κατηγοριών που θα απαγγελθούν στους εγκαλούμενους, για την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης, που μου προξένησε η άνω εγκληματική συμπεριφορά τους και για το ποσό των Ευρώ 44 επιφυλασσόμενη ρητά να διεκδικήσω μεγαλύτερο ποσό στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια.


 


Διορίζω ως πληρεξούσιο και αντίκλητό μου το Δικηγόρο Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γώγο του Χρήστου (Α.Μ.Δ.Σ.Α. 19800), κάτοικο Πετρούπολης Αττικής επί της οδού Σερίφου αριθμ. 68, τηλ. 210-7255600.


 


 


 


  Προς απόδειξη των ισχυρισμών μου προτείνω και παρακαλώ να εξετάσετε τους  μάρτυρες:


 


 


 


1.


 


2.


 


3.


 


 


 


Προσκομίζω δε προς απόδειξη των ισχυρισμών μου τα κάτωθι έγγραφα:


 


1. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας αλλά και των σελίδων 36,37,38 του φύλλου της Κυριακής 12.7.2015 της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  


 


2.


 


3.


 


4.


 


5.


 


 


 


Πειραιάς, . . ..7.2015


 


Η εγκαλούσα


 


 


 


ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


 


 


 


ΜΗΝΥΣΗ


 


 


 


Tης Δανάης Στράτου της Ελένης και του Φαίδωνα, γλύπτριας- εικαστικού, κατοίκου Αθηνών, οδός Χρήστου Βουρνάζου αρ. 23, με ΑΔΤ ΑΚ 560011/4.5.2012 του Τ.Α. Παγκρατίου.


 


 


 


ΚΑΤΑ


 


Του Δρακοντίδη Φρίξου του Γεωργίου και της Ουρανίας, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός . . . .  αρ. . . ., με ΑΔΤ Χ 616942 / 29.2.2004 του Τ.Α. Ζωγράφου


 


 


 


 


 


 


 


Κύριε Εισαγγελέα,


 


Ο μηνυόμενος διέπραξε και σε κάθε περίπτωση κατέστη υπεύθυνος για την τέλεση των κατωτέρω σε βάρος μου αδικημάτων ή όποιου τυχόν άλλου κριθεί ότι στοιχειοθετείται, υπό τις κατωτέρω συνθήκες και περιστάσεις:


 


 


 


1. Στην Αίγινα, στις 10.7.2015 εν γνώσει του καταμήνυσε εμένα ψευδώς ή άλλως ανέφερε ενώπιον της αρχής ότι εγώ τέλεσα αξιόποινη πράξη με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή μου.


 


Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στις 10.7.2015 και περί ώρα 21.25, ενώπιον του Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος Βουνισέα Κυριάκου και της Λιμενοφύλακα Σγουρνιού Ευαγγελίας και ζήτησε τη σύνταξη προφορικής μηνύσεώς του εναντίον εμού και του συζύγου μου Γιάνη Βαρουφάκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην υποτιθέμενη σωματική βλάβη, που δήθεν υπέστη από τους φυσικούς αυτουργούς, ήτοι τους τρεις αστυνομικούς της ασφαλείας του συζύγου μου, την Παρασκευή 10.7.2015 και περί ώρα 19.00, στο λιμάνι της Αίγινας κατά τον απόπλου των οχημάτων και επιβατών.


 


Ειδικότερα ισχυρίστηκε ψευδώς, με απόλυτη γνώση της αναλήθειας της μήνυσής του και με σκοπό την κίνηση ποινικής δίωξης εναντίον μου ότι την : ‘’10.7.2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. ενώ βρισκόμουν στο λιμάνι της Αίγινας περιμένοντας τον Υπουργό (εννοεί τον πρώην Υπουργό σύζυγό μου Γιάνη Βαρουφάκη) για να του πάρω μια δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις δέχτηκα επίθεση αρχικά από 2 αστυνομικούς της ασφαλείας του, οι οποίοι με έσπρωξαν και με εμπόδισαν να προσεγγίσω τον βουλευτή Γιάνη Βαρουφάκη, ώστε να μπορέσω να του πάρω μια δήλωση και ένας τρίτος επίσης μέλος της ασφάλειας, πιο σωματώδης σε σχέση με τους υπόλοιπους, ήρθε από πίσω μου, με έπιασε από το λαιμό και άρχισε να με σέρνει στο εσωτερικό του πλοίου με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να χτυπήσω το κεφάλι μου σε μια σιδερένια επιφάνεια. Παράλληλα με έβρισε ‘’ θα σε γαμήσω’’, ‘’ αν σε ξαναδώ θα σε σκοτώσω’’ και γενικά με απειλούσε παρότι εκείνη την ώρα έβγαιναν από το πλοίο επιβάτες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Για καλή μου τύχη παρενέβην άνδρας του λιμενικού σώματος ο οποίος με απεγκλώβισε με τις κινήσεις του από τα χέρια του υπευθύνου ασφαλείας του κ. Βαρουφάκη. Καθόλη τη διάρκεια του περιστατικού και μερικά λεπτά πριν η σύζυγος του πρώην Υπουργού Στράτου Δανάη με βιντεοσκοπούσε με το κινητό της τηλέφωνο χαμογελώντας ειρωνικά σαν να έλεγε ‘’ θα δεις τώρα τι θα πάθεις’’. Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι είδα την κα. Στράτου Δανάη να με υποδεικνύει στο δράστη της επίθεσης με παρατεταμένο το δάχτυλό της και δευτερόλεπτα μετά ο ίδιος άνδρας εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον μου. Ζητώ την ποινική δίωξη του κ. Βαρουφάκη και της γυναίκας του Στράτου Δανάης για ηθική αυτουργία στις σωματικές βλάβες και ζητώ την ποινική δίωξη του φυσικού αυτουργού που μου προκάλεσε τις σωματικές βλάβες για 44 ευρώ με επιφύλαξη. Προτείνω μάρτυρες το φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ   Faithful William και το όργανο του λιμενικού σώματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και χάρη στην επέμβασή του γλίτωσα τα χειρότερα. Επιφυλάσσομαι επί παντός νομίμου δικαιώματός μου και επιθυμώ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.’’.


 


Με την πράξη του αυτή ενώπιον των λιμενικών του Λιμεναρχείου Αίγινας, ο μηνυόμενος, ο οποίος τυγχάνει δημοσιογράφος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, καταμήνυσε ψευδώς εμένα ως ηθικό αυτουργό της υποτιθέμενης σωματικής βλάβης από αστυνομικό της ασφαλείας του συζύγου μου εν γνώσει της αναλήθειας της έγκλησής του για τους κάτωθι λόγους  :


 


 


 


-Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι μόλις δύο μέρες πριν από το παραπάνω υποτιθέμενο συμβάν, ήτοι την 8.7.2015 και περί ώρα 19.30, είχε εισέλθει παρανόμως μαζί με τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και προτεινόμενο από αυτόν μάρτυρα Faithfull William, στο χώρο της οικίας μου στην Αίγινα, χωρίς τη θέλησή μου ή του συζύγου μου, παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο εμού και του συζύγου μου, φθάνοντας μέχρι το επίπεδο της πισίνας, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την οικία μας και αφού πρώτα είχαν διανύσει απόσταση 200-300 μέτρων εντός του περιφραγμένου οικοπέδου μου, χωρίς τη συγκατάθεσή μας, με πρόφαση να λάβει δήθεν δηλώσεις του συζύγου μου αλλά με πραγματικό σκοπό να μας φωτογραφίσει παρανόμως, όπως αποδείχτηκε σήμερα με τη δημοσίευση των παρανόμων φωτογραφιών στο άρθρο του, που φιλοξενείται στις σελίδες 36,37 και 38 στην εφημερίδα που εργάζεται, αλλά και στο πρωτοσέλιδο αυτής, ήτοι στο  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διαπράττοντας το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης που περιγράφεται στο άρθρο 334 παρ. 1 Π.Κ. πράξη για την οποία θα ζητήσω τον ποινικό κολασμό του.


 


- Μετά την παραπάνω παράνομη εισβολή του μηνυομένου στην οικία μου, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου, σταμάτησαν τον μηνυόμενο και τον κ. Faithfull William, έλεγξαν τα στοιχεία τους και τους ανέφεραν πως το αδίκημά τους (της εισβολής σε ιδιωτικό χώρο) ήταν σοβαρό και πως θα μπορούσαμε με τον σύζυγό μου να κινήσουμε την διαδικασία του αυτόφωρου (αλλά δεν το πράξαμε για να μην δώσουμε συνέχεια). Κατόπιν, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου κατέθεσαν σχετική αναφορά στην υπηρεσία τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του μηνυομένου και του κ. Faithfull William.


 


- Από την προηγούμενη παράγραφο είναι προφανές ότι ο μηνυόμενος γνώριζε τους αστυνομικούς της ασφάλειας του συζύγου μου και ότι ψευδόταν όταν με καταμήνυε ψευδώς ότι τον υπέδειξα στους αστυνομικούς.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι μόλις έδεσε το πλοίο που μετέφερε εμένα το σύζυγό μου και την ανήλικη κόρη του στο λιμάνι της Αίγινας περί ώρα 19.00 της Παρασκευής 10.7.2015, εγώ με την ανήλικη κόρη του συζύγου μου, αποβιβαστήκαμε πεζή από το πλοίο και περιμέναμε στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την έξοδο του γκαράζ το σύζυγό μου, ο οποίος είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου για να  βγάλει έξω το αυτοκίνητό μας για να επιβιβαστούμε για την οικία μας.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε και αποκρύπτει να αναφέρει στην άνω μήνυσή του ότι ενόσω περιμέναμε το σύζυγό μου στην αποβάθρα για να επιβιβασθούμε στο αυτοκίνητο, τον αντιλήφθηκα να καταγράφει εμένα και την ανήλικη κόρη μας με το κινητό του τηλέφωνο.


 


 – Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι για λόγους καθαρά άμυνας φοβούμενη νέο πιθανό αδίκημά του έβγαλα κι εγώ το κινητό μου για να καταγράφω τις κινήσεις του. Όταν αντιλήφθηκε ότι κατάλαβα ποιος είναι, λόγω της προηγούμενης εισβολής του στον ιδιωτικό χώρο της οικίας μου, και πως για αυτό αντέδρασα στην δική του βιντεοσπόπηση εμού και της κόρης μας βιντεοσκοπώντας εκείνον, με πλησίασε και μου είπε : ‘’Τώρα τι θα κάνουμε? Θα καταγράφουμε ο ένας τον άλλο?’’ . Τότε του απάντησα: ‘’ Είστε ο πιο θρασύς άνθρωπος που έχω γνωρίσει’’.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε και αποκρύπτει να αναφέρει στην άνω ψευδή μήνυσή του ότι ουδέποτε τον απείλησα, ουδέποτε του είπα ‘’θα δεις τώρα τι θα πάθεις’’, ουδέποτε τον κατέδειξα στους αστυνομικούς της ασφάλειας του συζύγου μου – οι οποίοι, όπως αναφέρεται πιο πάνω, τον γνώριζαν καλά καθώς τον είχαν ελέγξει και είχαν κάνει σχετική αναφορά στην υπηρεσία τους,  μετά την εισβολή του στην οικία μας.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι όλο αυτό το διάστημα ο σύζυγός μου ήταν μέσα στο γκαράζ προσπαθώντας να βγάλει έξω το αυτοκίνητό μας και ότι δεν είχε αλλά ούτε και θα μπορούσε να έχει  καμία απολύτως γνώση για ο,τιδήποτε συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στην αποβάθρα.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι, μετά την παραπάνω στιχομυθία μας, έφυγε από το σημείο που στεκόμασταν εγώ και η ανήλικη κόρη μας και κατευθύνθηκε προς την έξοδο του γκαράζ του πλοίου, αναμένοντας τον σύζυγό μου.


 


- Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι ουδείς εκ των αστυνομικών της ασφαλείας του συζύγου μου δεν του επιτέθηκε αλλά ότι αυτός επιτέθηκε σε έναν από αυτούς χτυπώντας αυτόν στο χέρι, προσπαθώντας να πλησιάσει στο αυτοκίνητο του συζύγου μου, που έβγαινε από το γκαράζ.


 


- Ο μηνυόμενος επίσης γνώριζε ότι μόλις βγήκε από το γκαράζ ο σύζυγός μου, προσέγγισε αμέσως το σημείο που στεκόμασταν στην αποβάθρα και αμέσως επιβιβαστήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση την οικία μας.


 


 


 


Ο μηνυόμενος αν και γνώριζε ότι το περιεχόμενο της μήνυσής του είναι αναληθές κατέθεσε ψευδώς τα παραπάνω για να κινηθεί η ποινική δίωξη εναντίον μου.


 


 


 


2.  Στην Αίγινα, στις 10.7.2015 εν γνώσει του ενώπιον τρίτων ισχυρίσθηκε και διέδωσε για άλλον και συγκεκριμένα για μένα την εγκαλούσα, αναληθή γεγονότα, εν γνώσει της αναλήθειάς τους, που μπορούσαν να βλάψουν, όπως και έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη αυτού (εμού της εγκαλούσας) και σε κάθε περίπτωση με τις ψευδείς αυτές διαδόσεις παρείχε σε τρίτους, που αναφέρονται κατωτέρω το έρεισμα και τις προϋποθέσεις να αμφισβητήσουν την ηθική (μου) ακεραιότητα και εντιμότητα.


 


Πιο συγκεκριμένα, ο μηνυόμενος με την υποβολή και κατάθεση, κατά τα προεκτεθέντα στην υπό στοιχεία 1 πράξη, στις 10.7.2015 και περί ώρα 21.25, ενώπιον του Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος Βουνισέα Κυριάκου και της Λιμενοφύλακα Σγουρνιού Ευαγγελίας της προφορικής μηνύσεώς του εναντίον εμού και του συζύγου μου Γιάνη Βαρουφάκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην υποτιθέμενη σωματική βλάβη, που δήθεν υπέστη από τους φυσικούς αυτουργούς, ήτοι τους τρεις αστυνομικούς της ασφαλείας του συζύγου μου την Παρασκευή 10.7.2015 και περί ώρα 19.00 στο λιμάνι της Αίγινας κατά τον απόπλου των οχημάτων και επιβατών στην οποία διαλαμβάνονται τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, που περιγράφονται στην υπό στοιχείο 1 πράξη, αυτός (ο μηνυόμενος) ουσιαστικά και κυριολεκτικά ισχυρίσθηκε δημοσίως, ενώπιον των ανωτέρω λιμενικών του λιμεναρχείου Αιγίνης, που κατέθεσε την προφορική έγκλησή του, του Εισαγγελέα που επιλήφθηκε της ψευδούς μηνύσεώς του, των παρευρισκομένων στο Λιμεναρχείο και όλων όσων άκουσαν ή ανέγνωσαν τους ισχυρισμούς του,  αναφορικά με το πρόσωπό μου, γεγονότα απολύτως αναληθή και ψευδή εν γνώσει της αναληθείας τους και σε κάθε περίπτωση υπέβαλε σ’ αυτούς που τον άκουσαν ή έλαβαν γνώση ως άνω των ισχυρισμών του αυτών, ότι δήθεν είμαι ηθικός αυτουργός της υποτιθέμενης σωματικής του βλάβης και συνακόλουθα εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου.


 


Ενώ η αλήθεια, την οποία αυτός ο ίδιος καλά γνώριζε πλην όμως αξιόποινα την παραποίησε και την αποσιώπησε, όπως αναφέρεται αναλυτικά παραπάνω, είναι ότι ουδέποτε του χαμογέλασα ειρωνικά σαν να έλεγα ‘’ θα δεις τώρα τι θα πάθεις’’, ότι ουδέποτε του είπα ο,τιδήποτε άλλο πλην του ότι είναι ο πιο θρασύς άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ότι ουδέποτε τον υπέδειξα σε κανέναν αστυνομικό της ασφαλείας του συζύγου μου , ότι ασφαλώς δεν είμαι ηθικός αυτουργός καμίας σωματικής του βλάβης ή οποιουδήποτε παραπτώματος ή εγκλήματος. Αντίθετα είμαι άνθρωπος, σύζυγος και μητέρα καταξιωμένη στην κοινωνία, και στο χώρο των τεχνών, που έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμησης και ψευδούς καταμήνυσης ατόμου που μόλις προ δύο ημερών είχε εισβάλει παράνομα στην οικία μου στο πλαίσιο μιας «δημοσιογραφίας», η οποία καταστρατηγεί όλους τους κανόνες της έντιμης και πραγματικής δημοσιογραφίας.


 


 


 


Σύμφωνα με το αρ. 229 Π.Κ. ‘’όποιος εν γνώσει  καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει για αυτόν ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του για αυτήν τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους’’ .


 


Στοιχεία του παραπάνω εγκλήματος είναι :


 


Α) καταμήνυση ή ανακοίνωση ή αναφορά δηλαδή είτε με τον τύπο του αρ. 42 ΚΠοινΔ  (μήνυση και έγκληση κατ` αρ.46 ΚΠοινΔ) είτε με κάθε τύπο προφορικής ή γραπτής αναγγελίας ακόμα και με την απολογία του κατηγορουμένου που προσπαθεί να απαλλαγεί από την κατηγορία αποδίδοντας σε άλλον την αξιόποινη πράξη, όπως ακριβώς στην προκειμένη περίπτωση  (βλ. ΑιτΕκθ 1933 σ.363).


 


Β)  Η καταμήνυση να έγινε ενώπιον της αρχής.


 


Γ) Η καταμήνυση πρέπει να αναφέρεται σε τέλεση από άλλον  αξιόποινης πράξης ώστε να παρέχεται αφορμή δίωξης, δηλαδή να περιέχει πραγματικά περιστατικά πρόσφορα να προκαλέσουν την ποινική δίωξη.


 


Δ) Η καταμήνυση να αφορά άλλον που μπορεί να τιμωρηθεί από το ποινικό δικαστήριο.


 


Ε) Η καταμήνυση να είναι ψευδής δηλαδή αντικειμενικά αναληθής και


 


Στ) Δόλος του δράστη συνιστάμενος στη γνώση του κατά το χρόνο της καταμήνυσης ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας του είναι αναληθές και αφορά αξιόποινη πράξη, στη θέληση να περιέλθει η ψευδής αναφορά στην αρχή και στο σκοπό του να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του καταμηνυθέντος.


 


 


 


Επειδή ο μηνυόμενος προσήλθε ενώπιον της αρχής, ήτοι του Λιμεναρχείου Αίγινας και κατέθεσε προφορικά την παραπάνω μήνυσή του με την οποία καταμηνύει ψευδώς και εν γνώσει της αναλήθειας των λεγομένων του ότι εγώ ήμουν ηθικός αυτουργός της αξιόποινης πράξης της υποτιθέμενης σωματικής του βλάβης.


 


Επειδή η αξιόποινη αυτή πράξη του αφορά εμένα και μπορεί προκαλέσει την ποινική μου δίωξη και την τιμωρία μου.


 


Επειδή η παραπάνω καταμήνυσή του είναι αντικειμενικά αναληθής.


 


Επειδή ο μηνυόμενος γνώριζε κατά τον παραπάνω χρόνο της καταγγελίας του ότι το περιεχόμενο της έγκλησής του είναι ψευδές και εν γνώσει του προσήλθε ενώπιον του Λιμεναρχείου Αίγινας για να υποβάλει την προφορική έγκλησή του εναντίον μου με σκοπό να προκαλέσει την κίνηση της ποινικής διαδικασίας εναντίον μου.


 


 


 


Περαιτέρω σύμφωνα με το αρ. 363 ΠΚ προβλέπεται ότι : ‘’Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών…..’’.


 


Στοιχεία του παραπάνω εγκλήματος είναι :


 


Α) Ισχυρισμός ή διάδοση ενώπιον τρίτου γεγονότος που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάποιου τρίτου.


 


Β) Το γεγονός να είναι αντικειμενικά ψευδές.


 


Γ) Δόλος του δράστη .


 


 


 


Επειδή ο μηνυόμενος κατέθεσε ενώπιον των λιμενικών του Λιμεναρχείου Αίγινας την παραπάνω ψευδή έγκλησή του με την οποία ισχυρίστηκε ψευδώς αναφέροντας ψευδή γεγονότα, ήτοι περιστατικά του εξωτερικού κόσμου που υποπίπτουν στις αισθήσεις και είναι αντικείμενα απόδειξης  ότι είμαι ηθικός αυτουργός της υποτιθέμενης σωματικής βλάβης εναντίον του.


 


Επειδή οι παραπάνω ισχυρισμοί του ήταν πρόσφοροι και ικανοί να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, βάλλοντας κατά της συναλλακτικής μου ευθύτητας, της ατομικότητάς μου και της κοινωνικής μου αξίας έναντι των άλλων.


 


Επειδή τα γεγονότα που αναφέρει στην παραπάνω μήνυσή του είναι σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται ανωτέρω αντικειμενικά ψευδή και ο μηνυόμενος τα κατέθεσε εν γνώσει της αναλήθειάς τους.


 


Επειδή ο μηνυόμενος γνώριζε πολύ καλά ότι οι ισχυρισμοί και οι κατηγορίες εναντίον είναι ψευδείς και μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου.


 


 


 


Επειδή από όσα εκτέθηκαν προκύπτει ότι υφίστανται ικανές και αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του μηνυομένου, που στηρίζουν και δικαιολογούν την άσκηση της προσήκουσας ποινικής δίωξης εναντίον αυτού και την παραπομπή του στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου, για να δικασθεί, ως υπαίτιος των ως άνω άδικων πράξεων, ήτοι της ψευδούς καταμηνύσεως (229 ΠΚ)  και της συκοφαντικής δυσφήμησης (363ΠΚ) και όποιων άλλων τυχόν κριθεί ότι στοιχειοθετούνται και προκύπτουν κατά τυχόν ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό και διαφορετική αξιολόγηση του πιο πάνω πραγματικού υλικού. 


 


 


 


ΕΠΕΙΔΗ από την προαναφερόμενη εγκληματική συμπεριφορά του μηνυομένου έχω υποστεί τεράστια και ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα και απρόκλητα 


 


Προσκομίζω δε προς απόδειξη των ισχυρισμών μου τα κάτωθι έγγραφα:


 


Αντίγραφο της πρώτης σελίδας αλλά και των σελίδων 36,37,38 του φύλλου της Κυριακής 12.7.2015 της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  


Αντίγραφο της από . . .7.2015 έγκλησής μου


Αντίγραφο της από 10.7.2015 μήνυσής του


 


 


 


 


 


 


 


Πειραιάς,  . . . . ..7.2015


 


Η μηνύτριαComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X