Χάλκινος Παγκόσμιος Θρύλος ο Γιαννιώτης

O Σπύρος Γιαννιώτης έγραψε ιστορία. Μετά από δυο χρυσά μετάλλια στα δυο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα open water του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού στίβου στο Καζάν. Κάπως έτσι πιστοποίησε τη θέση του στην ιστορία της παγκόσμιας κολύμβησης, καθώς εκτός των άλλων έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής (35) που κατακτά μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα.
Ο κορυφαίος έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου διαχρονικά μαζί με τον Τόμας Λουρτζ, με αυτό του το επίτευγμα σφράγισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
Ο Σπύρος έκανε όπως πάντα κούρσα αναμονής. Στα μισά ήταν 21ος και άρχισε την αντεπίθεσή του. Πρώτα μπήκε στην οκτάδα και μετά τα 7 χιλιόμετρα ήταν σταθερά στην τετράδα. Τα τελευταία 500 μέτρα ήταν θρίλερ. Ο Γιαννιώτης ήταν δεύτερος κυνηγώντας τον Αμερικανό Βιλιμόφσκι, αλλά ξαφνικά μπήκε σφήνα ο Ολλανδός Φέρμον για να του πάρει το ασημένιο, κάτι που κατάφερε ακριβώς στην τελέυταία χεριά. 
Ήταν το 8ο μετάλλιο του Γιαννιώτη (35 ετών) στην ανοιχτή θάλασσα σε παγκόσμια πρωταθλήματα και έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο ραντεβού της υφηλίου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ολοκληρώσει την καριέρα του την επόμενη χρονιά στο Ρίο, βάζοντας στόχο το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του. 
Θα είναι η 5η φορά που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτός ο τεράστιος Έλληνας αθλητής, μαζί με τον προπονητή του, τον ακούραστο Νίκο Γέμελο.
Ο Γιαννιώτης συνεχίζει όμως στο Καζάν. Θα συμμετάσχει επίσης στο ομαδικό καθώς και στα 25 χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα