Ο Νορβηγός Έντβαρτσεν στο ΠΑΟΚ – Σπάρτακ

Ανακοινώθηκε το όνομα του διαιτητή και των συνεργατών του από την UEFA που θα διευθύνουν την αναμέτρηση της Πέμπτης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Σπάρτακ Τρνάβα στο γήπεδο της Τούμπας.

Τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας χόκεϊ επί πάγου Σβέιν Ερικ Εντβαρτσεν, όρισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διευθύνει την αναμέτρηση της Πέμπτης του ΠΑΟΚ με την ομάδα της Σλοβακίας.

Τον 36χρονο Νορβηγό πακιστανικής καταγωγής Σβέιν Ερικ Εντβαρτσεν όρισε η UEFA να διευθύνει τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League με τη Σπάρτακ Τρνάβα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (30.07, 20.00) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Εντβαρτσεν, ο οποίος γεννήθηκε στο Οσλο, ενώ οι παππούδες του ζουν στο Πακιστάν, εργάζεται ως εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας χόκεϊ επί πάγου Λέρενσκογκ, η οποία αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του νορβηγικού πρωταθλήματος, ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως διευθυντής στην ομάδα χόκεϊ στον πάγο Στόρχαμαρ και πιο πριν ως διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας Χαμαρκαμερατένε (Χαμ-Καμ).

Εκανε το ντεμπούτο του ως διατητής της πρώτης κατηγορίας το 2002, ενώ προήχθη στη νορβηγική Σούπερ Λίγκα το 2006. Πήρε το σήμα της FIFA ως διεθνής το 2013. Εφέτος διηύθυνε τον προκριματικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μιλσάμι και τη Λουντογκόρετς (2-1) στη Μολδαβία.

Στα αξιοπερίεργα της καριέρας του Εντβαρτσεν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι υπήρξε κορυφαίος διαιτητής και στο χόκεϊ επί πάγου!

Βοηθοί του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σπάρτακ Τρνάβα θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Ερικ Ενγκαν και Μάγκνους Λούντμπεργκ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο επίσης Νορβηγός Όλα Χόμπερ Νίλσεν.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Πολωνός Ζμπίνιου Πζεσμίτσκι, ενώ παρατηρητής της UEFA ορίστηκε ο Ζόραν Κβρκ.

Σχετικά άρθρα