Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στις 20 Αυγούστου η λήξη των διαπραγματεύσεων
Στις 20 Αυγούστου η λήξη των διαπραγματεύσεων thumbnail

Στις 20 Αυγούστου η λήξη των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ η 20η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Όπως υπογραμμίζει είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί λύση. Επίσης το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι τεχνικά κλιμάκια φθάνουν αύριο στην Αθήνα και οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας.


Το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη ότι δεν αποκλείεται η ελληνική κρίση να προκαλέσει και πάλι αβεβαιότητες και ταραχές στην αγορά του ευρωσυστήματος, το οποίο επωφελείται από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, όπως αναφέρει το Reuters, η ελληνική κρίση μπορεί να υπονομεύσει ξανά την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.


Η Ελλάδα παραμένει ένας κίνδυνος, παρά τα σχέδια για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και τις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα. Αν υπάρξει ανάγκη, οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.


Πηγή: enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X