Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Μελισσανίδης

Διαβάστε ακόμα: «Όχι» από την ΕΕΑ στην ΑΕΚ
Στα άκρα θα τραβήξει το σχοινί ο Δημήτρης Μελισσανίδης προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο «Τίγρης» μετά τα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ώρες στα γραφεία της ΕΕΑ, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης -και ενδεχομένως και κατά ορισμένων μελών της- διότι πιστεύει ακράδαντα ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται η ΑΕΚ με οποιαδήποτε δική του δραστηριότητα.
Μιλώντας με συνεργάτες του στα γραφεία της Aegean, ο κ. Μελισσανίδης ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος: «Κανείς δεν πρόκειται και δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να αγαπάω και να ενδιαφέρομαι για την ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει και δεν οδηγεί σε κανενός είδους συμπέρασμα, πως έχω τον οιονδήποτε θεσμικό ρόλο. Τόσο η μετοχική, όσο και η διοικητική σύνθεση της ΑΕΚ, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ξεκάθαρη. Με πρόσωπα υπαρκτά, που έχουν ξεκάθαρους ρόλους».
Αυτό που υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ο «Τίγρης» είναι πως η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία ομάδα που είναι αυτόνομη και αυτάρκης: «Από όσο γνωρίζω, αυτή η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα και από την καθημερινή της λειτουργία, αλλά και την οικονομική της αυτοτέλεια».
Είναι δε χαρακτηριστικό πως αν υπήρχε η οποιαδήποτε εισροή χρημάτων από τον κ. Μελισσανίδη στην ΠΑΕ θα φαινόταν. Ωστόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ έκλεισε ήδη την πρώτη της χρήση (και μάλιστα με κέρδη), κάτι το οποίο έχουν πετύχει ελάχιστες εταιρείες και αυτό και μόνο επαρκεί για να αποδειχθεί η αυτονομία της.
Η άποψη του «Τίγρη» για το πως λειτουργεί η Επιτροπή εκφράστηκε με πολύ έντονο ύφος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε αυτή. Θεωρεί ότι υπάρχουν μέλη που λειτουργούν με περίεργο τρόπο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του PameSports.gr, ο κ. Μελισσανίδης εκτιμά πως δε θα υπάρξει κανένα επιπλέον θέμα ούτε για την ΑΕΚ ούτε για τον ίδιο.
Με την παρουσία του στα γραφεία της ΕΕΑ, ο κ. Μελισσανίδης απέδειξε ότι σέβεται την Επιτροπή ως θεσμικό όργανο: «Θα μπορούσα να μην πάω καν…», έλεγε χαρακτηριστικά και συμπλήρωνε στη συνέχεια: «Σεβάστηκα το ρόλο της Επιτροπής, παρότι κάποιοι εξ αυτών ήταν τουλάχιστον… προκατειλημμένοι». Την ίδια ώρα στην ΠΑΕ ΑΕΚ γελούσανε με τα σενάρια περί υποβιβασμού τα οποία προέκυψαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Όπως τόνιζαν μάλιστα τα στελέχη της, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.
Η… μοναδική επίπτωση που θα έχει είναι πως οι αγώνες της δε θα συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από μερικά χρόνια, όταν επί ιδιοκτησίας Σωκράτη Κόκκαλη, απουσίαζαν οι αγώνες των «ερυθρολεύκων» από το κουπόνι…

Σχετικά άρθρα