Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης: "Δεν αντέχω τα κουτσομπολιά…"
Σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης: "Δεν αντέχω τα κουτσομπολιά..." thumbnail

Γιάννα, αναγνώστρια του boro.gr

Σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης: "Δεν αντέχω τα κουτσομπολιά…"


Καλησπέρα θέλωνα με βοηθήσετε να λύσω το εξής πρόβλημα έχει εδώ και έναν χρόνο που νιώθω άτομα να με κοιτάνε περίεργα και να με σχολιάζουν δεν έχω κάνει τίποτα απλά όταν το καταλαβαίνω κλείνομαι πάρα πού στον εαυτό μο. Υπήρχε κια ένα διάστημα που είχα ψυχώσεις ότι όλοι με κοροιδεύουν είτ για την εμφάνισή μου είτε για την γενικότερη εικόνα μου. Άλλοι πάλι μου έλεγαν ότι τα μάτια μου έβγαζαν μια θλίψη. Προσπάθησα να μην ασχολόύμαι συμπέρανα από όλα αυτά ότι μάλλον είχα κατάθλιψη ή μάλον κάποια ψυχική ασθένεια που δεν ξέρω τι είναι μετά από αυτά προσπάθησα να βελτιώσω την εικόνα μου αλλά ακόμα έχω κατάλοιπα από στρες και σκέψεις που τριγυρίζουνε…. Η οικογένειά μου δε μου φέρεται καλά με χλευάζει και αυτό με στεναχωρεί ακόμα προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Εν τέλει δε θέλω να πάω σε ψυχολόγο βοηθήστε με.

 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος, Νίκος Βαμβακάρης. 


 


 Νικόλαος Βαμβακάρης


http://www.normavitae.com

Αγαπητή Αναγνώστρια  σύμφωνα  με την εμπειρία μου σε ανθρώπους που με επισκέπτονται  και  έχουν παρόμοιες σκέψεις και εμπειρίες μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το πρόβλημα σου ξεκινάει από την χαμηλή αυτοπεποίθηση και επεκτείνεται σε σημεία που δε γνωρίζεις καλά για τον εαυτό σου, η οικογένεια, οι φίλοι και γενικότερα το κοινωνικό μας περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των πεποιθήσεων που εχουμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους. Οι αρνητικές λοιπόν σκέψεις  σου είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίον βλέπεις και εξηγείς ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι σημαντικό ότι έχεις καταφέρει να κάνεις κάποια βήματα μέχρι τώρα παρόλα αυτά το να επισκεφτείς έναν ειδικό της ψυχικής υγείας θα ήτανε μία  σημαντική  βοήθεια για το προβλημά σου….

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X