Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπέροχο καλοκαιρινό θέαμα! Όλοι μια αγκαλιά στα Χανιά χόρεψαν συρτάκι! (εικόνες)
Υπέροχο καλοκαιρινό θέαμα! Όλοι μια αγκαλιά στα Χανιά χόρεψαν συρτάκι! (εικόνες) thumbnail

Υπέροχο καλοκαιρινό θέαμα! Όλοι μια αγκαλιά στα Χανιά χόρεψαν συρτάκι! (εικόνες)

Αυτή η τρέλα του Ζορμπά, υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, απλώθηκε σήμερα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων όπου εκατοντάδες κόσμου, ξένοι και ντόπιοι, έσμιξαν τα χέρια και έγιναν μια αγκαλιά για να χορέψουν το "χορό του Ζορμπά" (μια πρωτοβουλία στα πλαίσια του φεστιβάλ "90 χρόνια Μίκης").


zorba9.jpg
Για πάνω από 20 λεπτά, το Ενετικό Λιμάνι "σείστηκε" από τα βήματα και τα χαμόγελα ανθρώπων όλων των ηλικιών, που πιάστηκαν μεταξύ τους και έφτιαξαν μια χορευτική αλυσίδα που τύλιξε το λιμάνι. Η χορευτική μουσική μεταδόθηκε από ηχητική εγκατάσταση που αναπτύχθηκε σ’ όλο το πέταλο του λιμανιού.


zorba7.jpg
Ο χορός του Ζορμπά ήταν ο τρίτος χορός στη σειρά. Προηγήθηκαν, όμως για ζέσταμα και για προετοιμασία της χορευτικής αλυσίδας, δύο άλλοι χοροί: Πρώτος ο Χανιώτικος Συρτός στις 19.50’, δεύτερος ο Σιγανός στις 19.55’ και τρίτος ο χορός του Ζορμπά (συρτάκι) στις 20.00’,  ο οποίος θα επαναληφθεί για μια ακόμα φορά.


zorba10.jpg
Σε κάθε χορό προηγείτο ηχητικό σήμα ρολογιού αντίστροφης μέτρησης με σαλπίσματα, για να γνωρίζουν όλοι τι θα ακολουθήσει.


zorba733675.jpg
Ένα σάλπισμα στο Χανιώτικο Συρτό, δύο σαλπίσματα στο Σιγανό, τρία σαλπίσματα στο Χορό του Ζορμπά.


Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή του κόσμου, ένα πολιτιστικό γεγονός ταυτότητας και διεθνούς προβολής για τον τόπο.


zorba6.jpg•    Σύλλογος Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης "Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X