«Στήριγμα η άμυνα μας»

Η Εθνική Εφήβων σύμφωνα με τον Ιάκωβο Μιλεντίγεβιτς πρέπει να στηριχθεί στην άμυνα της στον προημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 κόντρα στην Γαλλία, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στον Βόλο αύριο Παρασκευή (31/7).

Ο 18χρόνος σούτινγκ γκαρντ που ήταν ο απροσδόκητος «ήρωας» της αποψινής νίκης επί της Ρωσίας σχολίασε ότι: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως έπρεπε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τα δύο ματς που χάσαμε, αλλά δείξαμε στη δεύτερη φάση πως έχουμε καλή ομάδα».

«Πρέπει τώρα και στον προημιτελικό να στηριχτούμε στην άμυνα, γιατί μέσα από αυτή βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση», υπογράμμισε ο Μιλεντίγεβιτς και εξήγησε: «Προσωπικά σε κάθε ματς προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Έβαλα κάποια σουτ, αλλά αυτά τα σουτ ήρθαν από τη σκληρή άμυνα που παίξαμε κυρίως στο 2ο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τρέξαμε, δεν πήραμε έυκολα ριμπάουντ, δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση. στο 2ο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, τρέξαμε,πήραμε ευκολα ριμπάουντ, βάλαμε έυκολα καλάθια και δημιουργήσαμε φάσεις για τους συμπαίκτες μας».

Ο Μιλεντίγιεβιτς ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της με τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν έπαιξε ρόλο: «Όχι… Δεν έπαιξε κανένα ρόλο για εμάς. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά όπως είπα στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πιο πολύ. Δείξαμε χαρακτήρα, καρδιά, ψυχή στην άμυνα και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αύριο θα γεμίσουμε μπαταρίες, θα ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, για να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Γαλλία μεθαύριο».

Σχετικά άρθρα