Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σχεδίασαν τη νέα δραχμή με τη Μελίνα Μερκούρη!

Σχεδίασαν τη νέα δραχμή με τη Μελίνα Μερκούρη!

Εσείς τι απαντάτε στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή;

Ο  designer Παύλος Βατικιώτης δίνει μια διαφορετική απάντηση σχεδιάζοντας τη νέα δραχμή σε χαρτονόμισμα. Μελίνα Μερκούρη, Μαρία Κάλλας, Οδυσσέας Ελύτης,Κορνήλιος Καστοριάδης, Γεώργιος Παπανικολάου, Γιάννης Μόραλης. Για δείτε τα χαρτονομίσματα ενός υποθετικού εθνικού χαρτονομίσματος και απαντήστε μας!

Ποια πρόσωπα θα επιλέγατε εσείς;

 "Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου", λέει ο Παύλος Βανικιώτης. "Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού… Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ… Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα… Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X