Αρχική / More / Αθλητικά / To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα
To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα thumbnail

To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σε αυτή τη φάση, τονίζει εμπιστευτική έκθεση που παρουσιάστηκε εχθές στο Δ.Σ. του Ταμείου. Γιατί θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις. Οι ελληνικές υποψίες, ο Σόιμπλε και η στάση της Γερμανίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενημερώθηκε ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους της Ελλάδας και το κακό ιστορικό στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπουν την τρίτη διάσωση της χώρας από το Ταμείο, εγείροντας ερωτηματικά για το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ε.Ε., αναφέρουν οι Financial Times. 

Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα στελέχη του ΔΝΤ θα συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, το Ταμείο δεν θα αποφασίσει αν θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα για μήνες, πιθανόν ακόμη και εντός του 2016. 

Αυτή η καθυστέρηση ενδεχομένως θα έχει σημαντικές επιπτώσεις – ιδίως στη Γερμανία, όπου οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα είναι αδύνατον να λάβουν την έγκριση της Bundestag για το νέο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου.

Σύμφωνα με την τετρασέλιδη «αυστηρώς εμπιστευτική» έκθεση που παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και η οποία είναι στα χέρια των FT, οι διαπραγματευτές του ΔΝΤ «θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις πολιτικής» για να διασφαλίσουν ότι το νέο πρόγραμμα διάσωσης της ευρωζώνης «συνάδει με αυτά που έχει στο μυαλό του το Ταμείο». 

Περισσότερα στο real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X