Ασέντ: «Στόχος της Γαλλίας το χρυσό μετάλλιο»!

«Ο στόχος μας είναι το χρυσό μετάλλιο», τόνισε ο Ταχάρ Ασέντ, προπονητής της Γαλλίας, αντιπάλου της Εθνικής Εφήβων στον αυριανό (31/7, 21:15) προημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, που θα γίνει στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου.
«Δεν είναι εύκολο να πούμε τώρα ποια είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης», σχολίασε αρχικά ο κόουτς των «τρικολόρ» και εξήγησε: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι ένα φαβορί του τουρνουά από την αρχή της διοργάνωσης. Ίσως τα ποσοστά ευστοχίας να είναι τελικά το κλειδί για τη νίκη».
«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και μόνο», απάντησε ο Ασέντ σε ερώτηση σχετικά με την νίκη της Γαλλίας στον αγώνα κόντρα στην Εθνική Εφήβων για το διεθνές τουρνουά που έγινε στον Βόλο πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού και επισήμανε: «Και ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ουσιαστικά εκτός. Αύριο θα είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε τότε και το γνωρίζουμε».
Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί αύριο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου, ο προπονητής της Γαλλίας απάντησε: «Ούτε καν! Οι Έλληνες έιναι φίλοι! Και σίγουρα θα στηρίξουν την ομάδα τους, αλλά δεν θα είναι… εχθρικοί με εμάς. Έχω έρθει σε πολλά τουρνουά, ήμουν και στο Ευρωπαϊκό U16 ακόμη και έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα».
Ο Ασέντ ήταν ξεκάθαρος για τις φιλοδοξίες των «τρικολόρ» στο Πανευρωπαϊκό: «Ο στόχος μας είναι το χρυσό μετάλλιο. Σίγουρα! Γι’ αυτό ήρθαμε στο τουρνουά».

Σχετικά άρθρα