Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Real News: Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου

Real News: Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου

Διαβάστε σήμερα στη real news.

Τσοχατζόπουλος:

Το πολιτικό σύστημα της ‘’μεταπολίτευσης’’ δεν ήταν διεφθαρμένο!

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα Real και τον Γιώργο Ντουδεσκέα δίνει την δική του εκδοχή για τις μίζες, το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πάλαι πότε πανίσχυρος υπουργός μιλά στη Real μέσα από τη φυλακή. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Για το αν θα αποτελέσει αποδιοπομπαίο τράγο: «Γνωστοί και συγκεκριμένοι κύκλοι επιχείρησαν να με κάνουν σύγχρονη Ιφιγένεια ή βορά στο «Κολοσσαίο» ή αποδιοπομπαίο τράγο. Σχεδιάζουν και σκευωρούν εναντίον μου από το 2007, με μια σειρά πολιτικών διώξεων. Αυτά επιβεβαιώθηκαν το 2010, όταν διοχέτευσαν στην επικοινωνιακή «αγορά» σε πολλές εφημερίδες, οι οποίες στόχευσαν σε βάρος εμού και της γυναίκας μου, με σκοπό να με διαβάλουν στην κοινή γνώμη. Οι διώξεις εκδηλώθηκαν το 2011 στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της Βουλής και το 2012 στους δικαστικούς θεσμούς της Δικαιοσύνης. Κορωνίδα αυτής της σκευωρίας ήταν η σύλληψη και η φυλάκιση όχι μόνο εμού- «του εχθρού», όπως ισχυρίζονται- αλλά και της γυναίκας μου».

Για τη μεταπολίτευση: «Το πολιτικό σύστημα της ‘’μεταπολίτευσης’’ δεν ήταν διεφθαρμένο. Απεναντίας, ήταν από τις καλύτερες εποχές  και για τον λαό και για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Εκτιμώ ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης σταδιακά έμεινε πίσω σε σχέση με τις μεγάλες αλλαγές που έτρεχαν και έσβησε στα τελευταία 5 χρόνια -3 χρόνια κυβέρνηση Ν.Δ. και 2 χρόνια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- οπότε έγινε η τραγικότερη υποχώρηση της Ελλάδας, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, δημοκρατικά και θεσμικά».

Για τις μίζες των 300 εκατομμυρίων: «Δήθεν διαχείριση μιζών ύψους 300εκατ. ευρώ είναι πιθανώς μια virtual reality επιθυμία κάποιων, μόνο που δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με εμένα-ούτε και με τον Έλληνα ΥΕΘΑ (1996-2001). Άρα, είναι ασύστολα ψεύδη! Είναι «ιστορίες για αγρίους» λοιπόν και ανταπόδοση υπηρεσιών, πιθανώς, κάποιων σε κάποιους άλλους. Αν κάποιοι όπως λέτε πήραν μαύρο χρήμα, ουδέποτε εμφανίστηκαν σε «ορατή απόσταση» τουλάχιστον, σε εμένα και τη γυναίκα μου».

Για τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων: «Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο της κυβέρνησης στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετέχουν 6 υπουργοί και ο Α/ ΓΕΕΘΑ και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Λαμβάνονται κυβερνητικές αποφάσεις με βάση εισηγήσεις από τα αρμόδια θεσμικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΥΕΘΑ, τόσο για πολιτικά όσο και για στρατιωτικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, την εκπαίδευση, τα θέματα ισχύος, αλλά και τα μέσα υλοποίησης. Άρα, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν ουσιαστικά σε όλα, στρατηγικά και πολιτικά. Σας το λέω απλά: Δεν μπορούσε ο Άκης να αγοράζει υποβρύχια μόνος του».

Για τα αποδεικτικά εμβάσματα που βρέθηκαν στο γραφείο του: «Ούτε εμβάσματα, ούτε μίζες υπήρχαν ή υπάρχουν στο γραφείο μου. Αυτά, νομίζω, ήλπιζαν να τα βρουν στο όνομα της πολιτικής δίωξης εναντίον μου, που εδώ και 3 χρόνια δημόσια και αφανώς προσπαθούν να αποδείξουν. Κατηγορώ όμως τη Δικαιοσύνη που ισχυρίζεται ότι τα εμβάσματα σε λογαριασμούς συνδέονται με εμένα, κι αυτό γιατί δεν πληροφορεί το λαό ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά σε όλο αυτό το υλικό. Αποκρύβουν ότι είναι μουσειακού χαρακτήρα, άσχετο υλικό με το σήμερα, και ότι είναι τα αποδεικτικά στοιχεία της επίσημης δικογραφίας από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2004-2005 που αφορούσε στα TOR. Εξεταστική που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2005, χωρίς να με βαρύνει τίποτα».

Περισσότερα στην Real News που κυκλοφορεί!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X