Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χαμός από απολύσεις στον ΑΝΤ1- Σίγησε το δελτίο μετά από 26 χρόνια: Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου
Χαμός από απολύσεις στον ΑΝΤ1- Σίγησε το δελτίο μετά από 26 χρόνια: Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου thumbnail

Χαμός από απολύσεις στον ΑΝΤ1- Σίγησε το δελτίο μετά από 26 χρόνια: Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου

Δήλωση-παρέμβαση εξέδωσαν οι υπουργοί Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απολύσεις που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την στάση εργασίας που εξαγγέλθηκε για μέχρι τα μεσάνυχτα.


ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ: Οι άδικες απολύσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές


Για «άδικες απολύσεις τεχνικών του σταθμού» κάνει λόγο η ανακοίνωση των δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, με την οποία ενημερώνει για την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους του ομίλου.


«Οι διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ», σημειώνουν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.


Παππάς και Κατρούγκαλος: Οι ιδιοκτήτες να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις ως πρόσχημα απολύσεων


Να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία, καλούν τους εργοδότες-ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, με κοινή δήλωσή τους ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.


Οι δύο υπουργοί, με αφορμή τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων, υπογραμμίζουν ότι «οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο».


«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών», αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση και καλούν τους εργοδότες-ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας.


Πηγή: newsbeast.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X